Illustratie van:

John Deere 3040 - John deere 3040 snelheid.

Beste ik heb even een vragen een tijdje terug heb ik een John deere 3040 gekocht van 1980 met vierkante cabine en 4x4 nu is deze eindelijk in orde en ging k wat rijden maar deze loopt voor de moment maar 27. Een goede vriend van mij heeft ook een 3040 1980 vierkante cabine maar zonder voortractie en deze loopt 35. Nu vraag k me af waarom dat zou komen bandenmaat is hetzelfde draaien vol toeren en hebben alle twee hi lo. En heeft mss iemand een idee hoe ik mij 3040 wat rapper zou kunnen laten gaan buiten toeren hoger zetten en andere bandenmaat? Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Andere tandwielen in de bak
Fausto Janssen
@Fordje4600 Ja dacht ik wel heb zoiets gehoord van hi lo omdraaien nu allemaal geen probleem om dat te doen als dat gaat maar iemand een idee hoeveel werk dat zou zijn kweet ongeveer waar dat zit maar weet er niet het fijne van.
+1
Fordje4600
@Fausto Janssen het makkelijkste is een andere bandenmaat....
Fausto Janssen
@Fordje4600 Ja goed maar de maat wat nu op ligt is 580/70 r38 en nu heb ik nog een 15 cm plaats dus gaat dat beetje dan veek verschil maken ?
Fordje4600
@Fausto Janssen ik denk dat je met een grotere bandenmaat ongeveer 30 a 32km/h haalt, misschien loopt jouw motor veel minder toeren als dat hij mag hebben, misschien mag hij nog een paar honderd toeren meer lopen... alle beetjes helpen
Mdbm
@Fordje4600 Als je 10 procent sneller wil rijden, moet de afrolomtrek van je banden ook 10 procent groter zijn. De realiteit is dat grotere banden wel iets doet, maar dat je het maar amper gaat merken.
Fordje4600
@Mdbm dat klopt
Fausto Janssen
@Fordje4600 dat is wat ik ook hoorde dat het niet veel gaat maken maar zal t is uittellen
jammermaarhelaas
Je kunt toch zo uitrekenen wat een grotere bandenmaat scheelt? Diameter nieuwe bandenmaat delen door diameter van de oude en dit vermenigvuldigen met de huidige max. snelheid.

Als je het via de afrolomtrek wilt doen gaat ook, maar in beide gevallen kom je (als je natuurlijk goed meet) op hetzelfde uit.

Ook is de vraag nog even wat max. toerental is? is dat bij beiden hetzelfde? Of heeft 1 van jullie de toerenteller kapot? Dan zou je het toerental kunnen laten nameten bij een lmb?
Als de ruimte er dan nog is, kun je wat extra toeren geven, maar let wel, het gaat verhoudingsgewijs veel diesel kosten, die laatste extra toeren.

Tractoren zijn er om mee te werken, niet om mee rond te scheuren 😉
Mdbm
@jammermaarhelaas Racen met een trekker hoeft niet, maar die franse bakken van 26km zijn wel echt traag.
Fausto Janssen
@Mdbm draait nu 2500 toeren kan nog bij zetten maar weet niet als de motor daar gelukkig mee is. En klopt maar voor ons omdat we veel op de baan zitten is het fijn als ze wat rapper lopen.
Mdbm
@Fausto Janssen 2500 toeren is zeker voldoende. Niet enkel voor je motor, maar ook voor je oren.
aad3040
Maar wel gruwelijk sterk, blijft gewoon aanhouden.
Fausto Janssen
@aad3040 dat klopt geeft niet af.😜
Fausto Janssen
Hij draaide een 2400 toeren nu naar 2500 gezet loopt zo een 28.5 29 kweet niet wat het Max is maar wil nog wel wat bij zetten maar de motor moet het ook kunnen hebben

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 en hebben de trefwoorden john deere en 3040 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!