Illustratie van:

Fendt Dieselross - onregelmatig lopen

Hallo,

Mijn f12 gh loopt zeer onregelmatig, het is alsof de motor af en toe een slag of paar slagen overslaat, bij iedere slag rookt hij wel en krijgt hij brandstof maar deze ontploft niet altijd. De brandstoffilter is proper, de injecteur in inorde en de pomp spuit iedere keer mazout, weet iemand waar dit aan kan liggen?

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Komt er rook uit de inlaat?
swero
Nee normaal niet
old man jose
Ik zag op je filmpje rook uit de inlaat komen.
Als dat zo is staan je kleppen verkeerd of je distributie staat verkeerd.
swero
Uit de inlaat komt geen rook, de rook komt vanonder de traktor door en het lijkt alsof deze uit de inlaat komt maar dit is toch niet zo
old man jose
Heb toch het vermoeden dat je kleppen niet goed staan of de regulateur niet goed werkt
swero
De kleppen staan goed en de regulateur werkt ook
MarcelFendt
Misschien luchtfilter niet schoon 😉 anders moet je even mailen naar het email adres dat ik je gaf 😉 die zal er wel antwoord op weten als hier niks uitkomt
Wimsumar

Beste Swero: Het doet mij denken aan hoe mijn iseki 1300 trekkertje ook onregelmatig liep: Ik had om het uitvlokken van de zomerkwaliteit dieselolie te voorkomen er benzine aan toegevoegd. Waarschijnlijk iets te veel, want het motortje ( 2-cyl.) liep niet mooi. Na de winter weer "gewoon" diesel getankt en hij was weer de oude.
Is de dieselolie in jouw Dieselross wel goede dieselolie?
swero
Ja aan de diesel ligt het niet want de andere tractoren rijden hier ook op en daar hebben we nog geen problemen mee gehad
Wimsumar
Beste Swero: Dat zegt niet alles. In mijn "gewone" trekkers had ik ook een diesel+benzine mengsel en daar was niets mis mee.
fendtinterfan
Nou witte rook kan nooit goed zijn!
Valtra-Fordpower
Brandstofpomp van tijd en een onjuiste timing zijn volgens mij factoren.
RF-HanomagR19
Doet me vermoeden dat het aan de afstelling ligt. Ding loopt echt slecht...

Heb je boeken om het na te kijken?
old man jose
Als je zeker weet dat de kleppen goed staan denk dan maar aan de distributie. Maar het loopt onregelmatig denk ik toch aan de regulateur. Deze kan wel werken maar werkt de regulateur wel goed? suc 6
Favorit614
Regulateur werkt niet goed , hij verzuipt bijna in de gasolie.
Wimsumar
Beste Favorit614: Dat begrijp ik niet, immers dan zou de motor "op hol slaan" als er veel te veel brandstof ingespoten wordt.
RobinBos
Kan goed, zat zelf ook aan de regulateur te denken, te veel brandstof in combinatie met een terugvallende druk (ofwel, hij krijgt de grote hoeveelheid niet snel genoeg geinjecteerd) is verzuipen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Dieselross ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4