Illustratie van:

John Deere 3040 - Servo stuur gaat plots in schokken en zwaar.

Na dat ik vandaag 1 uurtje gaan rijden was begon ineens mij stuur zwaarder te sturen hoe langer hoe erger en ook in schokken dus bij het minste verandering schok naar links of naar recht. Daarna thuis gekomen laten afkoelen en wat olie bij gedaan stond nog goed maar toch erna terug gaan rijden en was al iets beter maar nog niet gelijk het was ook lijkt de druk op de remmen minder. Olie pijlen staan goed en het zeefje aan de achterbrug heb k zuiver gemaakt al. Zijn er nog dingen die ik zou kunnen doen of is het stuurhuis stuk?

Deel dit topic

Reacties

ronald73
Kijk even of je hefinrichting naar behoren werkt. Dan kan je beginnen met dingetjes uit te sluiten.
Fausto Janssen
@ronald73 ja was ik vergeten te zeggen de hef werkt dan wel weer super.
Quintto
@Fausto Janssen ook met gewicht in de hef of alleen als die leeg is?
Fausto Janssen
@Quintto gwn leeg getest nog niet met gewicht
aad3040
De pomp voor in de neus zal misschien versleten zijn even uit elkaar halen en reviseren, het beste kun je de drukken laten meten welke pomp het is in de versnellingsbak of in de neus, vuldop achter op de tractor er af halen hangt daar een nevel kan het nog een leiding zijn die de olie naar voren moet pompen deze kan doorgesleten zijn.
Fausto Janssen
@aad3040 hef werk t wel is er niet 1 pomp voor t stuur en 1 voor de lift en rest. Nu zou het ook niet stuurhuis zelf kunnen zijn deze deed ervoor ook al wat raar die bleef door draaien dus als je naar links draait blijft die stilletjes gaan en naar recht ook. Maar zwaar sturen is pas sinds vandaag en in schokken soms
aad3040
Gaat de hef schokkerig omhoog ?
Dat doordraaien van het stuur doet de mijne óók.
Heb hetzelfde probleem gehad en drukken laten meten en kwam bij de pomp in de neus uit. Eerst meten is beter dan een tractor half slopen en niet weten waar te zoeken.
Fausto Janssen
@aad3040 nee de hef gaat gwn vloeiden en wij dachten omdat het stuur zo bleef draaien dat het iets met de obitrol was servo zelf maar omdat hij nu ineens zwaar stuurt denk ik dat dat iets met de pomp heeft te maken dus mss belde versleten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!