Deutz D15 - batterij - speling op stuur

Ben nieuw in de tractorwereld en op het punt mij een D 15 aan te schaffen. Twee vraagjes:
1. 12 of 6 volt batterij?
2. Er is speling op de stuurstang. Is dit gemakkelijk te verhelpen?

Dank,
evandorpe
evandorpe

Reacties

IH-Jansen
Zover ik weet is alles 12 volt;)
Wimsumar
Beste Evan Dorpe: Een 12-volt electrisch systeem is het meest gangbaar op trekkers. Als er geen batterij (accu) op zit kunt u voor de zekerheid ergens een lampje uit halen om te controleren welk voltage van toepassing is.
Speling op de stuurstang is heel vaak geen probleem ( dat komt veelvuldig voor). Pas als de voorbanden erg heen en weer gaan klapperen tijdens (snel) rijden kunt u de stuurkogels vernieuwen. Wees er echter wel van overtuigd dat ze inmiddels nog niet zover uitgesleten zijn dat ze uitelkaar kunnen vallen, dit kan tijdens het rijden erg gevaarlijke situaties opleveren.
weurding
Speling op de besturing is een probleem bij de d15 en meestal niet middels kogels te verhelpen, deze heeft 2 stuurstangen langs beide zijden van de trekker, de speling zit bijna altijd in het stuurhuis, tijdrovend karwei, wat accu betreft, gewoon 12 volt
international xl
Wij hebben ook een D15 thuis!
En hebben ook het probleem met de speling op de stuurstangen!
Maar het probleem is dat de orginele kogels niet meer te krijgen zijn, wij hebben de meeste beurzen en winkels al afgezocht maar die zijn volgens mij niet meer te krijgen!
Is maar een oplossing en dat is een totaal andere maat kogels er aan maken, wat wij waarschijnlijk ook gaan doen!
evandorpe
Dank voor de raad en tips!
evandorpe
Heb de besturing nog eens goed bekeken: de speling zit op de twee gewrichten van de stuurstangen langs beide zijden. Moet te verhelpen zijn.
mathieu58
Is 12 volt, en speling is goed te verhelpen, in uw geval de stuurstang vervangen met kogelgewrichten. Veel succes
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!