Massey Ferguson 240 - slingeren voorwielen

Hallo weet iemand een oplossing tegen het slingeren van de voorwielen onder het rijden gaan ze soms erg heen en weer en het stuur gaat mee dan moet je gas terug doen en dan is het over hoor het graag.

Deel dit topic

gbloemberg

Reacties

_adams
Uitlijnen
tractorquintentje
Bedoel je dat je er geen controle hebt of dat ze hobbelen
_adams
@tractorquintentje

volgens mij dat hij heel de tijd tegenstuurd
tractorquintentje
Uw stuur beter vasthouden kan helpen 😃
nee, kun je dan best uitlijnen idd 😛
gbloemberg
Geen controle erover al stuur je heel veel tegen helpt niks aleen als je het gas loslaat dat helpt maar hij doet het ook niet altijd zo af en toe bij een hobbel of iets dergelijks
tractorquintentje
En kan het mss liggen aan niet genoeg gewicht in de neus?
GROENEDEERE
Misschien dat er speling zit in de wiellagers?
johndeerefendtfan
@GROENEDEERE
Als er speling zit op de wiellagers dan gaat het stuur niet mee volgens mij tijdens het rijden
massey8690
Speling op de stuurkogels van de stuurcilinders is een vrij bekend probleem van de "oudere" mfjes 😉 onze 550 had er ook last van, gewoon nieuwe (fusee?) stuurkogels monteren.
Wimsumar
Beste GBloemberg: Trekkers met "dubbele ( links + rechts)stuurstangen" zijn daar erg gevoelig voor. Eventueel nieuwe stuurkogels monteren als daar speling op zit en zoals reeds genoemd de "toespoor" opnieuw afstellen.
Frontgewichten kunnen helpen maar op een trekker zonder stuurbekrachtiging geen aanrader.
IH power in dk
Stuurkogels versleten
Valtra-Fordpower
Je stuurkogels benne verrot. Tijd voor nieuwe stuurstangen! Tis een dure hobby, maar hij rijd er weer heerlijk mee 😛
jd user
Ik heb ook ooit een mf 265 gehad.Die deed dat ook.Hij dweilde de weg.Ik vond het niet erg,want die dingen gaan toch voor geen meter voorruit.Maar het is een kostbare hobby om dat weer netjes voorelkaar te krijden.
Stelregel: Als je veel op de weg zit,dan zou ik het laten repareren.Zit je meer in het land ,dan kun je het ook zo laten.
schaubagri
Hadde wij met de oude mf 590 ook
lanzkundendienst
Ik had daar ook last van van, ik heb de stuurkogels vervangen, nieuwe bronsen bus in de vooras (waar hij op pendelt), nieuwe fusee bussen en klaar was kees. kosten vielen mij erg mee.
weurding
Is dat er 1 met 2 stuurstangen? fordjes 2 en 3000 deden dat ook graag, komt omdat er geen verbinding is tussen beide fusee`s
popiejopie
Zoals sommige al zeggen, de stuurkogels, dit ken je controleren door de voorkant op te krikken todat de voorwielen losgekomen zijn van de grond, als je dan wat met het stuur speel danken je zien of er spel op zit, als je ze vervangen heb moe je hem wel uitlijnen
Wimsumar
Beste Popiejopie: Voor de spelingcontrôle moet je de vooras juist niet opkrikken maar "gewoon" bij stilstaande trekker het stuur heen en weer bewegen. Omdat de banden dan moeilijk meesturen door de wrijving op de vloer komt de speling het duidelijkst in zicht.
popiejopie
Hoe wil jij dan het wiel met de hand bewegen?
Wimsumar
Beste Popiejopie: Voor stuurkogelspelingcontrôle volstaat enkele korte draaibewegingetjes aan het stuurwiel wat jij met het "met de hand bewegen van het wiel" bedoelt is mij niet duidelijk.
warmerbros
Bij die van ons moet de bronzenbus vervangen worden hij stuurt wel strak aleen zie je bij het sturen de vooras bewegen er zit speling op,ik zou daar ook eerst naar kijken want het is het werk eigenlijk niet,mooi klussie
Tim-MF3080
@jd user Onze 275 had ook heel veel speling maar de stuurstangen zijn vervangen en het is al een stuk beter
mauser
Het is al een oude topic. Maar de onze is een paar jaar geleden gerepareerd voor dit probleem door een oude gepensioneerde mf-monteur. Die heeft sims in het stuurhuis gelegd. Het is daarna 5 jaar over. Nu begint het weer zachtjes aan. Maar nog niet storend.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!