Illustratie van:

New Holland T 3.65 - Schakelt moeilijk naar 3 de en 4

Als de tractor een tijdje gewerkt heeft en daarna effe stilstaat gaat deze bijna niet meerin de 3 de versnelling en nogmoeilijker naar de 4 de
Olie is orgineel van nh
Staatop het corecte niveau
De bedienings rotullen cabels kantelpunten inspuiten met smeermidel helpt eventjes
Iemand een idee?

Deel dit topic

Reacties

+1
nhmonteur
Maakt de transmissie ook lawaai als je in deze versnellingen wil schakelen? Gaan versnelling 1 en 2 wel goed?
Anders zou ik toch eens goed de kabels nakijken en evt verwijderen om te kijken of je echt niet zwaar gaan. Ook als ze bv in een bocht liggen. dan zou je ook nog kunnen kijken of de bediening waar de kabel aan vast zit op de transmissie niet heel zwaar gaat.
Maar 9 van de 10 keer zit het in de kabels.
niko
@nhmonteur transmisie maakt geen lawaai
Ging gisteren totaal niet meer deze morgen stroef maar ging wel 1ste en2de geen probleem
nhmonteur
@niko denk toch dat het in de kabel zit of in het mechanische waar de kabel aan vast zit. Heb dit wel eens bij een smalspoor gezien.
Dan zit er een soort asje waar een heveltje over heen schaniert, maar dit is maar minimaal. Door water en stof/modder gaat dit op den duur heel zwaar lopen. Ff losmaken, opschuren en in elkaar zetten met kopervet doet wonderen.
Maar bekijk eerst de kabel(s) maar eens goed na. Wij hebben ook een t3.55 lopen en daar zijn al verschillende kabels van vervangen.
niko
@nhmonteur
De oorzaak gevonden zat hem in het mechanisme van de schakelpook zellf is eeen soort van plastieken as met 2 platen op met plastieke bussen .bediening 1 ste en 2de zaten vast op deze as waardoor je 2 vesnellingen per keer schakelde
nhmonteur
@niko nu je het zegt, m’n collega heeft ook eens zoiets gehad. Fijn dat het opgelost is.
old man jose
Moraal van dit verhaal:
!!Geen mens wist het totdat de eigenaar eens goed ging kijken wat er nu aan de hand was!!!
Wimsumar
Beste Old man Jose:

Quote Reactie van @old man jose:
Geen mens wist het

Uiteraard niet. Wie had ooit kunnen bevroeden dat de nazaten van de FORDSON-fabrikant nog ooit een trekker zouden maken waaraan iets kapot zou gaan. 😜

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 3.65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0