Illustratie van:

Kubota B1400 - B1400

Weet iemand waar dat kleine pedaaltje rechts aan je hiel voor dient

Deel dit topic

Reacties

fendt 515c
Ik denk zelf voor de sper achter dat is tenminste bij onze kubota b7001
Wimsumar
Beste Rudi B1400: Met dit pedaal vergrendel je het achterasdifferentieel: De linker en rechter achterashelft draaien dan als 1 vaste as. Trap het pedaal maar eens in en probeer dan een bocht om te rijden, je merkt dat de trekker rechtdoor wil.
Het zit op iedere trekker omdat het kan gebeuren dat 1 van de achterbanden geen grip heeft en gaat doorslippen. De andere band (die wel grip heeft) blijft stil staan. Wordt dan het "differentieelslot-pedaal" ingetrapt dan rijdt de trekker weer verder.

Lees: nl.wikipedia.org/wiki/…
Rudi B1400
Bedankt dat dacht ik zelf ook al maar ik voelde geen verschil werkt enkel op de achteras zal eens proberen om 4X4 uit te schakelen en dan een bocht nemen
Wimsumar
Beste Rudi B1400: Echt verschil merk je wel als 1 achterband doorslipt op een gladde ondergrond en de andere band niet draait omdat deze wél goed grip heeft ( je staat in feite in stilstand te slippen): trap/schakel je dan het differentieel-slot in dan rijdt je weer verder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0