D 15 - drukverlies

Heb een D 15 aangeschaft. Hij start goed, maar als ik het oliepeil uitneem, wordt lucht uitgestoten, geen olie. Is dit normaal? Moet ik me zorgen maken?

Deel dit topic

Reacties

MarcelFendt
Iets onderdruk 😉 heeft de mijne ook, ooit als het heel erg word gewoon motor rivisie 😉 let wel op je oliepeil want dit kan na een dagje rijden wel afnemen 😉
Wimsumar
Beste EvanDorpe: Als een motor draait is er altijd iets compressieluchtverlies langs de zuigers. Deze "leklucht" verlaat het motorblok normaal gesproken via de zogenaamde carterontluchting. Als je de peilstok eruit trekt dan komt het ook via die opening. Niets aan de hand dus.
Zolang er geen olie uit komt, is er nog niets aan de hand
old man jose
De carterontluchting bij deutz is een heel apart verhaal, er zit een klepje op de rechter zijde van de motor dit gaat bij een bepaalde druk open. Als het gesloten is kan er vanaf buiten niets terug naar binnen. Daarom heb je op je olie peil altijd iets overdruk.
weurding
Zorgen maken hoef je je nooit bij een beetje overdruk, pas als er druppels olie uit de ontluchting komen wordt het oppassen met het peil, ken deutzen die op anderhalve zuigerveer en flinke portie rook uit de ontluchting nog uren draaien, een keer een 4506 gehad waar ze speciaal een oliebakje in de vorm van een zwanehals aan de ontluchting gemaakt hadden, ging 100 cc olie in, maar bleef vrij van lekkerij, je moest hem alleen geregeld aftappen, natuurlijk hoort zoiets niet, maar het geeft wel aan hoe taai die motortjes zijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1