David Brown 780 - Hoeveel kilometer op 1 tank diesel

Wie weet hoeveel
kilometer ik op 1 tank diesel
kan rijden
carmen-tuinier

Reacties

jammermaarhelaas
Vanwaar deze vraag? Er komen vaker dit soort vragen voorbij, gaan jullie er mee op reis?

Als je geen vracht meeneemt, en je hebt de pomp niet open gezet of de toeren opgedraaid, dan zou je kunnen rekenen met iets van 3 tot 5 liter per uur. Ga je dan 20 tot 24 km/u, dan gebruik je dus tussen de 1 op 4 en 1 op 8.

Volgens: tractordata.com/farm-tractors/000/…
kan er 36 liter in de tank, je kunt er dan wel 30 netto uit gebruiken, en dan kom je dus tussen de 120 en 240 km ver.
Mdbm
@jammermaarhelaas Volle gas schat ik een 8 liter onbelast. De trekkertjes uit die tijd waren nog niet echt zuinig. 80 a 120 km op een volle bak zal genoeg zijn.
+2
jammermaarhelaas
@Mdbm

Oke. Dat valt me dan toch wat tegen, eigen ervaring met een Ford uit 1976 is dat ie met 2,5 liter toe kan bij licht 540 tpm aftakaswerk (op 1800 motortoeren). Maar ja, das ook wel meteen het topmerk uit die tijd natuurlijk 😄
Klein Rot
Ligt eraan in welke versnelling je rijdt
+1
Fordje4600
Ik kan met mijn 4600 3 cil 63 pk ruim 400 km halen op een volle tank
+1
jammermaarhelaas
@Fordje4600

Daar gaat ook haast 1,5 keer meer in dan in die DB tank schat ik.
walker1
@carmen-tuinier net als @jammermaarhelaas vraag ik me of je er soms mee op reis wolt, of bv naar een trekker evenement aan andere kant van het land? Bij trekkers en andere machines geven ze het verbruik altijd aan in liters per uur en niet in zoveel km op een liter zoals bij auto's. Het zal dus beetje gissen zijn. Een en ander is erg afhankelijk van hoe goed de motor nog is, of er wel of niet aan geprutst is, de bandenmaat, de snelheid die je gaat rijden.
Het beste is om het gewoon zelf uit te proberen, ga bv zondag lekker een paar uur toeren, neem een gps, navigatie mee om de kilometers bij te houden, tank voor vertrek de tank vol en bij terugkomt weer, dan kan je daarna het verbruik uitrekenen.
carmen-tuinier
@walker1 de motor is gereviseerd en is verder niks aan opgedraait
+1
carmen-tuinier
Het zit zo dit is mijn eerste trekkertje en ga voor de eerste keer mee doen aan een tourtocht ik ben 19 jaar dus ja dan denk je gewoon over zulke dingen na en was erg benieuwd want ik moet die dag eerst 15 tot 20 km naar het evenement toe rijden en dan vanaf daar gaan we de toer tocht van 22 km rijden en dan gewoon weer terug naar het evenement en dan moet ik dus savonds weer terug naar huis 15 tot 20 km en als je net 3 maand je rijbewijs hebt en 1 maand een eigen trekketje weet je dit soort dingen nog niet dus vandaar mijn vraag
walker1
@carmen-tuinier Alles bij elkaar zo'n 60 km dus, daar zal geen tank op leeg rijden. Bij de meeste trekkers is de tankinhoud wel voldoende voor een lange werkdag op het land, dus met alleen rustig toeren rijd je de tank niet leeg met zo'n toertocht. Als je die dag met een volle tank vertrekt en bij thuiskomt weer vol tankt, dan weet je wat die nodig heeft.
In ieder geval veel plezier bij je eerste toertocht!
carmen-tuinier
@walker1 dankjewel en bedankt voor je reactie en hulp
+1
valmet6400power
@carmen-tuinier
Dat red je makkelijk! Geen probleem.
Misschien leuk om foto's hier up te loaden van de trekker?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 780 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!