Wendbaarheid fendt Xylon

Graag ervaringen met fendt Xylon betreffende wendbaarheid, zichtbaarheid, werken met frontlader, gebreken...
alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

tractorquintentje
Kunt wel is @mengeledriver vragen 😉
janrus
Moet je effe aan de jongens van e kroes vragen die zittem hier ook wel op tf. die hebben er ook een
den-belles
Ik kan zo al wel vertellen dat je zo zonder opbouw al enorm goed zicht hebt natuurlijk
onderhoud is moeilijker vanwege de motor onder de cabine
SJB533
Die cabine heft gewoon hydraulisch...
Joop3
Volgens mij hebben die motoren nogal eens gebrek aan koeling. Dat kan voor problemen zorgen.
Verder is een Xylon opgebouwd uit componenten van de 500 serie, bewezen techniek dus.
t.b.v. Voorlader: Overzicht optimaal, gewichtsverdeling is 3x niks, ga ik van uit. Hier refereer ik naar de MB-Trac, waar ik wel ervaring mee heb. Die hebben standaard ongeveer 60% van het gewicht op de vooras, zonder achtergewicht kun je de voorlader dan wel thuislaten... MB-Trac is wel stabieler met de frontlader, omdat deze geen pendelvooras heeft, maar een geveerde, die met 2 schroefveren aan het frame zit. Hierdoor kiept hij zijdelings minder snel. Ik weet niet hoe de geveerde vooras van een Xylon er uit ziet.
SJB533
Quote:
Ik weet niet hoe de geveerde vooras van een Xylon er uit ziet.
Zoals normaal op de 3, 5 en 800, voor zover ik weet.

Wat je TOV de MB-Trac vergeet is dat de MB de motor boven de vooras heeft. De Xylon mist hier heel wat procenten gewicht, omdat daar de motor middenin ligt, en de achteras dus een redelijk aandeel van het gewicht van de motor meepakt.
Fendt926Driver
De gewichtsverdeling valt wel mee omdat de xylon een hele grote wielbasis heeft en dus ook met een voorlader wel aan de grond blijft. de vooras is van een (oude)800 serie. he4b zelf in augustus een topic gestart voor info over een xylon sommige vinden het niets anderen zijn vol lof. moet ook bekijken wat je er mee wilt moet een de hele dag voor een trippel maaier met knuezer zoek dan maar wat anders maar voor allerlei klusjes op en om de boerderij lijkt hij mij ideaal. kan dinsdag een xylon een maand uitproberen of het wat voor mij is. misschien ook iets voor jou 1 maand de trekker huren als hij na die maand niet bevalt betaal je de huur en doet hem terug als hij wel bevalt betaal je geen huur maar het aankoopbedrag.
Mengeledriver
@Joop3

Quote:
gewichtsverdeling is 3x niks, ga ik van uit. Hier refereer ik naar de MB-Trac, waar ik wel ervaring mee heb. Die hebben standaard ongeveer 60% van het gewicht op de vooras, zonder achtergewicht kun je de voorlader dan wel thuislaten

Dat geld niet voor de Xylon! Dat zijn juist voorladertrekkers.
Fendt926Driver
Hoi mengle driver in augustus in mijn topic zei jij dat je de koeling van de trekker(xylon) achter de cabine had gemaakt maar de trekker die ik dinsdag kan proberen heeft een extra koeling met ventilator achter de kabine voor de versnellingsbak/hydrauliek olie wordt die ook warm bij de xylon
bioboer
Alvast bedankt voor de reacties. Zo kan ik me een beeld vormen van een trekker zonder er mee gereden te hebben. En ja, fendt926driver, ik zou zeker eens graag eentje uitproberen, maar die van jou zal niet tot in Sint-truiden in Belgie komen denk ik? Kan iemand nog een reactie geven op de wendbaarheid? vb in vergelijking met een vario 410?
Alvast bedankt
Mengeledriver
Versnellingsbak en hydrauliek hebben beide een klein koelertje onder de radiateur van de motor. Die gaan snel dicht zitten, dus wordt de olie warm. Al is het koelwater van de motor veel sneller warm.

De wendbaarheid van een 410 is veel groter als die van een Xylon.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9