Kubota B6000 - Versmallen. De achterwielen breder of smaller maken

Ik ben een leek ivm tractors, toch heb ik eentje op zicht (Kibota b6000, 2e hands)
Maar ik zou graag eerst weten hoe ik de tractor kan versmallen, de achterwielen dus...
Heb ik een kruk of lift nodig? Hoe doe ik dit best?
Alvast bedankt, Rudi
rudi-van-bever

Reacties

Wimsumar
Beste Rudi-van-Bever:

Quote:
eentje op zicht

Je hebt een kruk (o.i.d.) nodig. Niet om het trekkertje op te tillen maar om verhaal te halen bij de persoon die jouw deze kat-in-de-zak wil verkopen! Juist dit type KUBOTA heeft een afwijkende aftakas (p.t.o.) draairichting waar alleen voor dit type geschikte werktuigen (kostbaar) voor beschikbaar zijn.
(Tenzij dit vooraf uitdrukkelijk verteld is, met alle nadeel van dien).
rudi-van-bever
@Wimsumar de tractor dient enkel om iets te trekken, dus...zo erg ben ik niet in de zak gezet denk ik
nico kubota
Waarom zou je de wielbasis versmallen. Dan heb je meer kans op kantelen. Ik heb een B6001, De wielen moeten vooraan en achter in lijn lopen. Ik gebruik hem ook voor trekwerk in het bos. (bomen naar de kant trekken. Voorheen liet ik boerenpaarden komen) Ik heb er zelf een kliefmachine en een zaagmachine voor gemaakt. werkend op de pto. Je moet er alleen rekening mee houden dat hij niet de juiste draairichting heeft.
Hopelijk heb ik je kunnen helpen.
Succes en veel plezier met je toekomende aankoop.
patrick-vda
Kan je het rijspoor nog smaller maken ?? er zijn mogelijkheden genoeg om de achteras omhoog te krijgen en om het wiel er af te halen. Ik dacht dat de as waarop het achterwiel gemonteerd zit, voorzien is of kan voorzien worden van één of meerdere doorboringen op de as waarmee het wiel vastgezet kan worden... Ikzelf zou eerder naar een bredere wielbasis gaan om de stabiliteit van deze trekkertjes te vergroten . ze "sporen " al heel nauw.... In elk geval , met houten blokken en met een voldoende zware autokrik, en extra steunen moet je dit trekkertje wel van de grond krijgen denk ik ...
Feeling Blue
Je kunt de voorwielen ook omdraaien dan heeft ie ook nog weer een ander spoor.. verder kun je de naven van de achterwielen omdraaien (en de wielen zelf ook nog..
Een krik kan.. maar een lange balk krijgt hem ook wel van de grond.. (verder: nog nooit geprobeerd bij mn tx1000 want ik heb een krik, maar ik denk dat je 1 wiel zo wel op kan tillen, hoeft maar een paar cm als iemand tegelijk wat blokken klaargelegd stophout er onder schuift..)
En als je wat makkelijker bent rij je gewoon de as bij een wig omhoog... al is dat niet aan te rader voor beginners
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!