Tractor bandenmaat keuring België

Dag collega"s

voor de keuring in België moeten er op de trekker banden liggen die op het PVG of COC attest staan.
Mag ik voor de keuring ook andere banden leggen die niet op het attest staan maar die wel dezelfde diameter hebben bvb en zo ja , zit daar een bepaalde marge op ?

groeten

Jo845xl

Deel dit topic

Reacties

YaMaGa
Bij mij hebben ze niet naar de bandenmaat gekeken (is ook niet origineel of vermeld ) , wel naar de staat van mijn banden.
jo845xl
@YaMaGa De laatste keer dat ik naar de keuring ben geweest heb ik nog problemen gehad , zie mijn reactie op deutz dx 470 of zijn ondertussen de regels veranderd ?
erik9831
Uit ervaring met personenwagens moet ik zeggen, neen er is enkel wettelijk wat het PVG en COC attest aangeven. Ook al blijft de diameter hetzelfde het is dat wat de attesten vermelden dat wettelijk is. Je kan altijd eens bellen naar het keuringstation, want het is moeilijk om bepaalde werkzaamheden uit te voeren met de originele banden (denk maar aan sproeiwerkzaamheden)

De beiden banden moeten ook hetzelfde figuur hebben, zelfde merk en type. Wat in de autowereld wel gebeurd, 364 dagen rijden met dat type banden en op dag 365 heb je de originele er op liggen.
jo845xl
@erik9831 Dag Erik , trekker waarover het gaat is een Kubota M95 , staat nu bij de dealer .
Alleen de banden die we besteld hebben stonden wel in de optielijst maar niet op het COC attest.
Op het COC attest staan 8 verschillende bandenmaten , staan ook 2 sproeibanden bij .
Alleen de banden die er nu opliggen zijn 4 cm hoger , dus daarom mijn twijfels.
erik9831
@jo845xl Dat maakt het wel vreemd … Het staat bij de opties, maar dan staat het niet op de attesten. Dat is dan weer België zeker 😄

het is zoals je zegt, je bent al eerder afgekeurd bij een andere trekker, dan zal het nu ook wel opnieuw kunnen gebeuren. Is het een optie om de dealer er mee te laten gaan ?
jo845xl
@erik9831 Spijtig , maar dit keer is het Nederland , ik woon zelf in België maar heb de trekker dus over de grens gekocht .
Maandag moet ik BTW gaan betalen bij de douane en dan zal ik ook eens langs de keuring rijden voor de juist info .
deutz dx 470
Banden maakt niks uit alleen profiel moet nog goed zijn, in belgie weten ze niet zoveel af van keuring van tractoren 😉
jo845xl
@deutz dx 470 De laatste trekker ( inter 1055 ) die ik kochte had 20.8R38 opliggen i.pv. de originele 18.8R38 en werd toch afgekeurd voor de banden.
deutz dx 470
@jo845xl oh toen wij waren geweest niks van gezegt moest normaal 520/70r38 op liggen en lagen 600/65r38 op, niks aan de hand
jo845xl
@deutz dx 470 Wat jij zegt klopt , het gaat niet om de breedte van de band maar om de hoogte en in jou geval is een 520/70 hoger dan een 600/65 dus daarom dat ze er niets van gezegd hebben . Ze zullen er wel naar gekeken hebben op de keuring .
+1
Gavrie Willemsen
Idd. de ene keurder in België weet er alles van, de andere helemaal niets. De breedte meten doen ze ook niet altijd. Met mijn 824 een paar maanden geleden had ik nogthans wel dik prijs, ik kon terug naar huis en ergens een setje wielen lenen. Gelukkig had de plaatselijke dealer een zelfde trekker die week in herdtelling staan met de juiste velgen waar ik van de eigenaar de wielen mocht lenen. Halve dag werk maar wel goedgekeurd. Redelijk hypocriet wetende dat die wielen een half uur na de keuring weer eraf gehaald worden. 😊 Naar de maat en de staat van de banden is toen niet gekeken maar ik weet wel dat het een vrij veel voorkomende maat op die trekkers is.
+3
jo845xl
Voor degenen die het willen weten, juist met keuring gebeld .
Maat van banden word niet meer naar gekeken , alleen de staat .
Toch bedankt voor de reacties allemaal .

groeten
jo845xl
+1
Fendttrisixfan
Maat word niet naar gekeken maar wel de laadindex
jo845xl
@Fendttrisixfan Juist gecontroleerd , dat zit ook goed , toch bedankt voor de opmerking.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bandenmaat en keuring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN