International 533 - Slijten druklager cardanas

Hallo,

Uit mijn (Duits) instructieboek van de 533 begrijp ik dat je de koppeling van de cardanas in gekoppelde toestand moet plaatsen om te voorkomen dat het druklager verslijt. Echter de cardan kan dan heel gemakkelijk aangezet worden als je tegen het handle stoot die hem inschakeld.
Heeft een van jullie hier ervaring mee ?

Alvast bedankt Maarten
Maarten_H

Reacties

Fendttrisixfan
Ja normaal moet de toerentalkeuze (als dit erop zit) in 0 staan en aftakas dan aan om slijtage en spanning van druklager te halen
hans ih
De hendel zit verend tegen de transmissie.door de inkervingen in het huis staat die vast in in en uit stand.vermoedelijk spant de hendel niet voldoende meer.eventueel hendel demonteren,bij buigen en terug monteren.
Wimsumar
Beste Maarten H.: Dit "per ongeluk" inschakelen zal alleen gaan als er geen tussenas van een machine op de cardan is aangesloten. Op zich is dit niet erg dat het gebeurd alleen de aftakasstomp draait dan (vaak onbeschermd) mee. ( Met een aangesloten machine zijn zonder ontkoppelen de tandwielen niet in elkaar te schuiven: dat geeft alleen "tandwielkraakgeluid".).
Hoekstraj
Kan ook zijn dat hij te weinig vrije slag heeft op de druklager dan slijt hij ook als een gek
SJB533
Maarten, je bedoelt de keuzehendel? Die krijg je er niet per ongeluk in, of je hebt de motor uit staan. Overigens kan ik me niet herinneren, dat ik de aftakaskoppeling ooit ingeschakeld heb, met de keuzehendel op 0...
Fendttrisixfan
@SJB533

Quote:
Overigens kan ik me niet herinneren, dat ik de aftakaskoppeling ooit ingeschakeld heb, met de keuzehendel op 0...

normaal word dit wel sterk aangeraden om slijtage te voorkomen
SJB533
Ja weet t. We doen t met ploegen en cultiveren bijvoorbeeld wel. Voor de rest bijna nooit.
Wij hadden dit probleem ook, Het begon tijdens het mixen.. loop je even weg, opeens staat der trekker vol in toeren te brullen en een aftakas die uit is 😃 Eerst simpel een elastiek om de hendel, later gebeurde het wel eens dat de aftakas in werk trilde.. Toen heb ik dat geleide plaatje losgehaald, beetje verbogen, en aan één kant een waaier achter het plaatje gezet. Nu beweegt het hendeltje heel zwaar.. probleem opgelost..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 533 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!