Illustratie van:

Steyr 650 - Aftakas 540 schiet eruit.

Mijn trekker heeft een 540/1000 toeren aftakas. Zet je de keuzehendel op 1000 toeren dan gaat het goed. Zet je de keuzehendel op 540 toeren dan schiet deze er al snel uit. Als je hem probeert tegen te houden dan lukt dat niet. Op een gegeven moment begint hij te rammelen en dan gaat hij eruit. Wat is dit en wat is er aan te doen?

Deel dit topic

Reacties

Hoekstraj
Dan kan zijn dat de lammellekoppelingschijven versleten zijn dat hij eerst wel goed draait en dan slipt
de yanmarman
Tandwielen versleten ?
Flowercow
Het is een klassieke tractor met een doortrapkoppeling waarvan de koppelingsplaten 3 jaar geleden zijn vernieuwd. Bovendien heeft deze in de 1000 toeren stand geen problemen.
Flowercow
Welke tandwielen? En kun je daar eenvoudig bij of moet de tractor in 2 of 3 delen?
Deutz-5006
Als het de tandwielen zijn kun je je trekker wel uitelkaar gaan halen!
hanomag 400 e
Vasthollen<
Husqvarna
Of gewoon een spie die doorgesleten of verbogen is, wacht maar even tot er een echte Steyr kenner reageert voordat je em uit elkaar haalt.
Baltus_steyr
Ja, vraag het aan een steyr monteur!!. Onze monteur die zal het denk ik ook weten. Of je belt gewoon naar een steyr dealer heen. Hier dicht in de buurt zit ook een steyr dealer. Daar heb ik het adres eventueel ook wel van!!Doe anders maar een persoonlijk bericht!!
Flowercow
Naaldlager aan de kop van de aftakas was verrot. Bak niet gereviseerd, maar een goede versnellingsbak van een andere 650 erin gezet. Probleem opgelost.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3