Welke tanden voor diepgronder

Aankoop diepgronder Steeno.
Welke tanden zijn het best : de rechte of de gebogen tanden.
Is voor in zand-leem grond.
Graag jullie mening.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Tandenkeuze.

Reacties

YaMaGa
Zbij ons is er dit jaar een loonwerker geweest met zon steeno kromtand dat ding bijt nogal in de grond niet normaal. Op plekken waar de gewone breker die ook pas nieuw is niet de grond in wou zag je deze zo de grond ophalen. Volgens mij is dat wel goed. Wij hebben op dezemanier mais en bieten gezaaid en ik vindt dat de bieten die gewoeld zijn beter dan het perceel die geploegd is.
tombo
@YaMaGa
Haalt de kromme tand niet teveel slechte aarde naar boven, of viel dit nog mee?
YaMaGa
@tombo hij haalde wel wat slechte grond boven maar eigenlijk juist in die mate dat het gepast was naar mijn inziens. Niets extreem grondverzettend. De loonwerker gaat er wel met een rotvaart vandaan hij wil zon 8-10 km per uur halen echter heeft hij daarvoor op kwade plekken teweinig vermogn voor met zijn 250 pk.
deutz dx 470
Hier zegge ze altijd dat kromme tand lichter laat trekke, wij hebbe er ook een gemaakt met kromme tanden, 5 tanden 60-70 diep gaat met 140 pk ook zand-leem
ares697
Denk zelf dat nummer 2 lichter trekt. Nummer 1 zal meer de grond in trekken en de grond meer mengen.
Miniplaat
Misschien de volgende test ook even doorlezen: nietkerendegrondbewerking.nl/resultaten%20woelerte…
Hier volgt uit dat rechte tanden zwaarder trekken dan (zijwaarts) gebogen tanden zoals een paragrubber etc. Dit mag denk ik voor tand nummer 1 ook gezegd worden in je voorbeeld.

@ares697 wel uitgaan van dezelfde werkdiepte natuurlijk hé. Als nummer 1 beter de grond in trekt is dat enkel een voordeel t.o.v. nummer 2. De diepte moet je toch beperken door een wiel of rol o.i.d.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN