Illustratie van:

Ford 3055 - Vervangen remstang seal

Sinds een paar maanden lekt mijn 3055 olie bij de seals van de remstangen ( een druppel iedere 5 seconden ongeveer)
Ik heb al zitten googlen maar nergens kunnen vinden of dit lastig te verhelpen is of niet. Iemand hier ervaring mee? b.v.d. Timo

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Messmail: Lekkage moet je uiteraard repareren, maar staat het oliepeil in de achterbrug/natte remmen niet veel te hoog?

Onderdelentekening remmen FORD 3055:

partstore.agriculture.newholland.com/us/…
messmail
@Wimsumar Dat lijkt me niet. voorheen lekte hij niet of nauwelijks maar nu komt er ongeveer een halve liter olie per 2 dagen uit. Overigens zitten de remmen wel behoorlijk "op zijn eind" dus misschien heb ik de seals en een klein beetje "uitgetrokken" met remmen? (geen idee of dat kan)
+2
jammermaarhelaas
Het normale oliepeil is boven deze afdichting, dus daar ligt het niet aan.

Je kunt deze afdichting er naar buiten toe uit wippen. Zo ziet een nieuwe er van de achterkant/binnenkant uit:
techniekwebshop.nl/gopart-stofkap-1860959m1gp.html…

Om geen enorme knoeierij te krijgen eerst even een deel van de achterbrug-olie aftappen, als je schoon werkt kun je dat er na de reparatie zo weer in doen. Tappunt zit onder achterbrug, net voor de as, dus niet die van de versnellingsbak, dat is een ander reservoir. Vulpunt zit boven op achteras, achter de stoel.

De stang die door het midden van de afdichting loopt zit met een pen/vork op de remas-hevel. In de vork zit ook de afstelmoer, hiervan de borgmoer lossen, en de pen uit de vork halen, nu kun je de afstelmoer, borgmoer en vork van de stang afhalen. Dan schijf met borgveer van de stang halen. Nu kun je de afdichting uit de achterbrug wippen langs de buitenrand met een plamuurmes, mes of schroevendraaier. Rond de stang zit de afdichting nog geklemd met een veer, misschien is deze er al af, anders kun je die er ook af halen/breken.

Voor je de nieuwe er op zet, even de stang schoonmaken zodat er geen vuil tussen de afdichting en stang blijft zitten, en het gat in de achterbrug even schoonvegen. Kijk ook even of de veer die het rubber om de stang drukt er goed op zit na montage.

Ik zou beide kanten doen, is een kleine moeite en je hoeft maar 1 keer de olie af te tappen.

Loopt de stelmoer/borgmoer van de rem slecht? Deze is ook nog gewoon nieuw te bestelen.
simon
Met vloeibare parking monteren anders lekken ze nog
+1
jammermaarhelaas
@simon

Heb zelf ooit 2 origineel nieuwe gemonteerd zonder iets er tussen, en zitten al jaren dicht. Misschien geluk gehad?
+1
simon
@jammermaarhelaas bij mij niet van cnh. Met pakking wel dicht.
jammermaarhelaas
@simon

Oke, dan dus niet gaan gokken op droge montage, maar gewoon vloeibare pakking ertussen doen.
+1
wouterdp
Goed op letten dat je het binnengat ver genoeg duwt er zit een uitsparing in de stang. En er is heel veel rommel in omloop dus origineel monteren. Zijn origineel zelfs goedkoper dan de meeste namaak
messmail
Bedankt voor jullie reacties. Klinkt alsof dat mij als beginner ook zou moeten lukken. Ik ga ze bestellen. 😄 Want een kwart liter in een dag is een beetje te veel van het goede..
+1
county854t
Hallo, zoals hiervoor al uitgebreid beschreven is het met n paar handige handjes goed om te doen. Maar bestel aub gewoon de originele bij n new holand(voormalig ford) dealer. Die zijn gewoon goed en zonder extra pakking goed lekvrij te monteren. Succes
marco955
De echte originele gebruiken ik heb ze ook een keer vervangen bij een ford kieper er achter en omhoog dan daalt het olie niveau in de bak. Knoeit het minst en de afdichtingen een dag in de vriezer monteert makkelijk
+1
messmail
Ze zitten er in met hulp van een buurman (vrachtwagenmecanicien die ook de trekkers van zijn broer onderhoudt). Er komt geen druppel meer uit lijkt het. De ouden waren versleten (bros) op het bewegende deel van de "manchet". Bedankt voor de tips.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!