Illustratie van:

O&K A30 - Natte rem platen versleten

De remplaten van onze O&K zijn versleten. Iemand enig idee waar ik deze kan krijgen? Ze zijn van het merk Girling en er staat 92 88 57 op.

UPDATE:
de goeie remplaten en tussenremplaten zijn gevonden en bestelt. Bedankt voor alle tips 😄

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

CaseCS130
Zoiets lijkt er veel op: gasgoo.com/showroom/seroc/…
Je moet de exacte afmetingen er eigenlijk even bij vermelden. De heftruck staat bij de dealer toch? Wat zeggen die ervan?
@CaseCS130 naja dealer, gewoon ouderwets mechanisatie bedrijf. Maar inderdaad daar staat ie alleen zijn zij ook een beetje einde raad. Ze hebben nog nooit zon ding uit elkaar gehad en kunnen ook slecht onderdelen hiervan vinden. Normaal kom je bij het intypen van een merk en een paar nummers wel wat tegen, maar als we de nummers en het merk intypen wat op die remmen staat komt er eigenlijk niets waar je iets aan hebt. Echter hebben ze wel iemand opgebeld die er meer verstand van heeft en die is ook opzoek. Maar ik dacht ik kan het hier ook altijd even vragen
Wimsumar
Beste Bernard-van-het-Klooster:

Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
ik kan het hier ook altijd even vragen

Voor zo'n old-timer heftruck:

remmenservice.nl/oldtimers/

---------------------------------------------------------
B.T.W.: Op de GIRLING-site is in de onderdelencatalogus het merk O&K onbekend. Welk fabrikaat as heeft O&K bij de bouw van de A-30 gebruikt?

Online parts-catalog GIRLING:

girlingauto.com/en/parts-catalogue/…
@Wimsumar dat is het dus: dat weet ik helaas niet. Er zijn online geen tekeningen enzo te vinden over deze heftruck en het mechanisatie bedrijf heeft ook al rond gebeld voor tekeningen, maar desondanks niets opgeleverd en daarom ook maar weinig informatie over bekent. De motor is van ford en op de vooras is heel onduidelijk Faun (denk ik) te lezen, dus ik zal kijken of dat misschien in de catalogus staat.
Fendt926Driver
@bernard-vant-klooster misschien rekos almelo eens bellen. Is hier in de buurt de remmen specialist
@bernard-vant-klooster faun maakte vroeger shovels volgensmij, misschien dat je een oud dealer daarvan zou kunnen contacten...
Of al contact gehad met een voormalig O&K dealer?
+1
Wimsumar
Beste Bernard-vant-KLooster:

Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
De motor is van ford en op de vooras is heel onduidelijk Faun (denk ik) te lezen

"Onduidelijk FAUN"?
De as lijkt ook wel FORD (fomoco).

ronald73
Er zullen in NL toch wel bedrijven zijn die een nieuwe voering op de oude plaat kunnen plakken?

Ik heb vorige week van een Renault 110.54 4 soortgelijke remplaten laten plakken bij iemand in Gdansk. Kostte iets van 80 euro.
Welgerap52
@ronald73 dat waren droge remmen denk ik?
ronald73
@Welgerap52 Nee hoor, deze trekker heeft natte platen.
@ronald73 dat kan ook wel denk ik maar het punt is dat het ijzer van de plaat zelf ook beschadigd is dus dat ik liever niet over een kapotte plaat een nieuwe voering wil laten plakken. Als je inzoemt op de remplaatfotos zie je dat er in het ijzer is gegraven, zat ook allemaal vijlsel in de cardanolie
jammermaarhelaas
@ronald73

Als het Ford is, en je goedkoop spul (namaak?) wilt hebben, dan ben je voor € 15,- per plaat klaar.
Ik zou ze er persoonlijk niet in willen hebben, remmen moeten gewoon goed zijn, en natte remmen daar kun je niet zo maar even bij.
+1
SJB533
jammermaarhelaas
Is duidelijk een as met trompetten van een Ford tractor-achteras van de 1000 serie (4000, 5000, en alles wat daar op volgde). Op de rembehuizing (rode gietstuk, op 4e foto) staat ook het Ford embleem, en een Ford onderdeelnummer E4NN-enz. In de 4000 zaten er 6 frictieplaten, in de 5000 zaten er 8.

Dus gewoon even bij een NH dealer (voormalig Ford dealer) langs gaan, of @RPCounty even vragen.
+1
@jammermaarhelaas hee nu zie ik het ook, Super bedankt, zal het direct even doorgeven aan mechanisatie bedrijf.
jammermaarhelaas
@bernard-vant-klooster

Als ik het differentieel bekijk, heeft er "zwarte" olie in gezeten (afgewerkte motorolie?).

Ford schrijft een olie voor die geschikt is voor natte remmen, en bij mijn weten is vrijwel elke huidige UTTO olie dat. (universele tractor transmissie olie, geschikt voor transmissie, achterbrug en hydrauliek) Staat ook vaak wel op de verpakking.

Heb een tijd geleden een gebruikte 4610 (dus met natte remmen) gekocht, remde schokkerig, olie vervangen (was een groengele soep) en toen de juiste olie er een tijdje in zat was het remmen weer prima. Dit even om aan te geven dat het wel wat uitmaakt wat je er in giet.
@jammermaarhelaas er zat cardan olie in, maar het zou best kunnen dat er andere olie in hoort want toen we m kochten zat er cardan olie in het remoliepotje, terwijl daar mineraal olie in hoorde.
@bernard-vant-klooster dus kan er vaker verkeerde olie ergens in zijn gegooid
@jammermaarhelaas wij hebben in de achteras een speciale olie, ik dacht dat die limit slip heette ofzo, omdat de rem iets kleefde

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de O&K A30 (heftruck) en hebben de trefwoorden kapot , remmen en remplaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
797
TREFWOORDEN