Massey Ferguson 35 - Valt stil na tijdens rijden

Ik ben in bezit van een mf35. Mijn vader had de weide gemaaid maar gereden tot de brandstof op was. dag nadien vul ik de tank terug op.Maar bij het start blijkt de motor niet voldoende op kracht te komen en valt in toeren terug. Heb dan de brandstoffilters vernieuwd en ook het glazen bokaaltje+filtertje gereinigd.De tractor starte dan perfect.Maar nu valt ie telkens stil na enkele minuten rijden. Bij stationair draaien niet.Iemand een idee?
samdem

Reacties

fergusonnetje
Is het een 3 of een 4 cilinder?

En heb je hem helemaal goed ontlucht?
Klein Rot
Samdem,

Brandstof leidingen van tank naar filters demonteren en doorblazen, grote kans dat roest en rommel uit de tank in dee leiding zit wat de toevoer naar de pomp blemmert.
Beste is om de tank te legen en goed schoon te maken.
groenvinger
Zit er geen vuil in de brandstofpomp???
DualPower
99% zeker zit er vuil in de leidingen. Als je de tank helemaal leeg rijdt, dan trek je ook het vuil naar binnen wat normaal blijft drijven als je de tank tijdig bijvult. Dus alles even loshalen en doorblazen/schoonmaken.
Wimsumar
Beste DualPower e.a.:

Quote Reactie van @DualPower:
99% zeker

Ik ga voor de resterende 1% kans dat of de tankdopontluchting dicht zit met vuil, en/of dat het filtertje op het tankkraantje (in de tank) door vuil vrijwel verstopt zit.
samdem
Bedankt voor jullie snelle reacties; ik bekijk deze avond nog of het reinigen help.Na het stil vallen stil vallen, dien ik enkel het ontluchting vijsje te lossen enkel malen brandstof te pompen en ie start terug vlot. maar ne enkele minuten terug gedaan.
Wimsumar
Beste SamDem:

Quote Reactie van @samdem:
het ontluchting vijsje

Het zijn vijsjes! (Er zijn er meerdere).

Ontluchtprocedure Massey-Ferguson 35:

(Klik + doorklikken op vorige/volgende boven in het scherm)
annatefka.nl/mf_instr_boek/xx_serie/…

P.S.:
Let op: De omschrijving van de onderdelen bij foto 6 + 7 zijn verwisseld!
Figuur/foto 8: Ontluchtplugje op filter.
Figuur/foto 10: Ontluchtvijsjes op de brandstofinspuitpomp.
samdem
Hoe ontlucht je correct?
mathijn
Als ik het verhaal zo hoor lijkt
Het mij het filtertje in de tank

Heb dit zelf al een keer gehad met een 133
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!