Gezocht: Hefdeksel onderdeel

Hallo,

Ik wil graag extra hefcilinders op mijn tractor maken maar nu heb ik begrepen dat er een stangetje van de hefas naar het regelventiel gaat om de olie die naar de cilinders gaat tijdig te stoppen zodat deze de hefdeksel niet kapot kan duwen, nu is mijn vraag heeft er iemand nog zoiets liggen.

M.vr.gr
aad3040

Reacties

+1
wim-same
Het zou al schelen als er bij schrijft om welke trekker of het gaat.
Wimsumar
Beste Aad3040: Extra hefcilinders kunnen inderdaad schade aan hefas/hefdeksel veroorzaken omdat ze te veel druk op hefas/hefdeksel uitoefenen. De werking van het hefregelmechaniek ( "stangetje") verandert er niet om, met of zonder extra hefcilinder(s).
Een kraantje om de linker extra-hefcilinder af te sluiten, bijvoorbeeld als de hef 1-zijdig wordt belast (cyclomaaier) is wel een aanrader om schade te voorkomen.
aad3040
Het gaat om een John Deere 3040 maar mij is verteld dat in een hefdeksel van een 3050 dit stangetje er al in gemonteerd is van de fabriek uit, maar dit is niet het geval,dus ben ik op zoek naar een oplossing zodat niet steeds de hefdeksel kapot word gedrukt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!