Vandalen walsen met tractor door boomgaard: 120 appelbomen verwoest

Onbekenden hebben afgelopen nacht met een tractor 120 fruitbomen verwoest. Dat was bij een fruitteler in Dreumel, in het Land van Maas en Waal.

De tractor stond water te pompen voor de beregening van de appelbomen. De vandalen reden de tractor inclusief pomp en slangen dwars door een stuk van zo'n 100 meter boomgaard. Daarna moest een hek het ontgelden en uiteindelijk belandde de tractor in een meertje.
"Het is een puinhoop", vertelt eigenaar Renate Vink tegen Omroep Gelderland. Ze ontdekte de ravage vanochtend vroeg. "Ik zag meteen dat de tractor weg was en dacht aan diefstal. Daarna zag ik dus al die vernielde bomen. Iemand is met de tractor gaan rijden door de boomgaard en heeft alles omver gereden."

Over de omvang van de financiële schade is nog niets te zeggen. De tractor is sowieso total loss, maar de bomen zijn de grootste schadepost.
Metalen pinnen in maïsplanten
Het is de zoveelste keer dat boeren in die regio de dupe zijn van vandalisme. In oktober vorig jaar werden in het dorpje Altforst 2500 fruitboompjes omgezaagd. Eerder werden hooibalen vernield, zeilen kapot gesneden en metalen pinnen aan maïsplanten vastgemaakt om de machine te beschadigen.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de platgereden fruitboompjes en het vandalisme van vorig jaar. Er is nooit iemand aangehouden voor de vernielingen.
 Verwoesting boomgaard in Dreumel: 'niet te geloven' (omroepgelderland.nl)

In Dreumel is in de nacht van zaterdag op zondag grote schade aangericht bij een fruitteler aan de Hogeweg. Met een tractor werden 120 fruitbomen omver gereden. De tractor werd in een meertje teruggevonden.

 Vandalen walsen met tractor door boomgaard: 120 appelbomen verwoest (nos.nl)

Onbekenden hebben afgelopen nacht met een tractor 120 fruitbomen verwoest. Dat was bij een fruitteler in Dreumel, in het Land van Maas en Waal. De tractor stond water te pompen voor de beregening van de appelbomen. De vandalen reden de tractor inclusief pomp en slangen dwars door een stuk van zo'n 100 meter boomgaard. Daarna moest een hek het ontgelden en uiteindelijk belandde de tractor in een meertje. den voor de vernielingen.

Nieuwsgrazer

Reacties

radium45
Wat ik onderweg hoorde was dat deze tractor uit zichzelf is gaan rijden.
rommert14
@radium45 groot nadeel van beregenen met een trekker lijkt mij
radium45
@rommert14 Ik deed nog wel eens bewust alle mogelijke in zijn vrij zetten zoals de gearingen en eventueel de kruipbak.
rommert14
@radium45 en warm lopen enzo dan? Je bent er immers niet de hele dag bij.
radium45
@rommert14 Daar zijn beveiligingen voor verkrijgbaar. Enigste waar ik nog niet goed over uit ben is of het verstandig is om bij extreme hitte zoals hier in de Achterhoek de neus iets los te zetten. Ene kant denk je dat hij gemakkelijker lucht kan krijgen, andere kant is of zo het tunneleffect verstoord wordt?
+1
jammermaarhelaas
@radium45

Een IH dealer zei het voor 40 jaar terug zo: Alle trekkers voor de beregeningspomp waar de motorkap van los word gezet zien we hier terug met 1 cilinder kapot.
Omdat die dan niet meer goed koelt doordat het tunneleffect weg is, zoals je al zei.
ronald-deutz-fahr
@radium45 blokken voor de wielen? Kan die ook nooit gaan rollen..
Jelke13
@radium45 tractor is niet uitzich zelf gaan rijden hij is eerst achteruit gegaan daarna pas vooruit
radium45
@Jelke13 Oke, dat wijst dan toch op een andere oorzaak.
+1
paul-mertens
Als ik tractor had die zou beregenen zou ik altijd tractor pakken die niet meet kan rijden. ( versnellingsbak kapot of dergelijks) anders stuur eraf schroeven, pokenstang eraf draaien.
David Bakker
Ik neem aan dat de trekker op de handrem staat voor de beregeningspomp .
houthandel1056
Er zijn ook sloten verkrijgbaar die over de stuurstang gemonteerd kunnen worden, stuur helemaal naar links of recht en vandalen kunnen alleen rondjes rijden
Deutz-Fahr-Rijder
@houthandel1056 die sloten hebben wij idd ook om onze grote trekker zitten
ronald-deutz-fahr
@Deutz-Fahr-Rijder @houthandel1056 puur tegen diefstal of vandalen bij beregenen?
Deutz-Fahr-Rijder
@ronald-deutz-fahr wij hebben er 2, en er zit er altijd eentje aan de grote trekker thuis en 1 aan het shoveltje, maar nu hebben we er ook 1 aan de beregeningstrekker zitten tegen diefstal
ronald-deutz-fahr
@Deutz-Fahr-Rijder Aha Oke! En jullie doen die er elke avond op en elke ochtend weer af?
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@ronald-deutz-fahr ja, dat is 1 minuut werk, we lopen met de laatste ronde erlangs en dan leggen we hem erop, en s'morgens als je hem weer nodig hebt haal je hem er gouw af en leg je hem in de cabine terug
marcel-pek
Het was nog een mooie Eicher 4 cilinder smalspoor ook! Erg jammer voor de bomen en andere schade.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water , kapot , nacht , vink , tractor , walsen , pompen , Stuk , meter , pomp , boeren , bomen , diefstal , schade , politie , machine , gelderland en rijden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!