Deutz D40 - Blijvende hefproblemen deutz oltimer

Hallo

ik ben bezig aan een deutz d40.1s.
De tractor kan een gewone schovel (+-600kg) maar enkele centimeters opheffen bij vol gas, zodra ik de gas los zakt de hef weer. ik heb ondertussen de pomp al vervangen en de filter achteraan vernieuwd. het overdrukventiel heb ik open gedaan en een rondsel bijgestoken zodat de veer meer onder spanning staat. als het ventiel in de middenpositie gezet wordt blijf de schovel wel op die enkele centimeters gangen.
zou iemand mij raad kunnen geven ?

mvg.
brent-verstraete

Reacties

goeiedag eem
Heb je het manchet van de hefcilinder ook al vernieuwd? Kans is groot dat die niet meer afdicht
brent-verstraete
Nee dat heb ik nog niet gedaan. waar zou ik aan zo een manchet kunnen geraken ?
+1
goeiedag eem
@brent-verstraete als je hem eruit hebt gehaald staat er een codering op met de afmetingen, en dan kun je ze zo bestellen bij een landbouw mechanisatie bedrijf of technische groothandel
brent-verstraete
Oke ik zal dat zo doen. bedankt voor de tip @goeiedag eem .
+1
Wimsumar
Beste Brent-Verstraete: In onderstaande link,op pdf pagina 7, de onderdelentekening van de hefinrichting van de DEUTZ-D40:

vieilles.soupapes.free.fr/deutz_d40_l/pdf/…
brent-verstraete
@Wimsumar bedankt, de hefblok ziet er bij mij iets anders uit hij is van het merk bosch.
Wimsumar
Beste Brent-Verstraete:

Quote Reactie van @brent-verstraete:
van het merk bosch

Het hefregelventiel is van het merk BOSCH. De rest van het hefblok eigen (DEUTZ) fabrikaat. (Zoals bij vele andere merken).
brent-verstraete
Ik heb de hef opengedaan maar zou due volledig van de tractor moeten worden afgenomen worden of kan het ook eenvoudiger de manchet vervangen?
+1
fiatfan
@brent-verstraete maar let wel op je rug! mijn vader heeft dat 25 jaar geleden ook ff zelf gedaan bij een D40. nu nog last van...
brent-verstraete
Keb een kraan staan 😀 , dus hij moet er volledig af om de piston vrij te krijgen ?
demuywo
Sinds kort knarst en huilt de hydrualiekpomp van mijn D40 als hij iets moet heffen, dus ik denk tijd voor een nieuwe pomp, alleen, iemand ervaringen met bepaald model of type/merk want ik vind er niet veel van terug op internet? Eentje gevonden van een 180€ andere (in Duitsland) van ruim 400€... Bepaalde zaken waarop gelet moet worden bij vervangen? Alvast bedankt!
goeiedag eem
@demuywo op ebay.de staan ze wel op en ik heb laatst een nieuwe tandempomp gekocht bij goh-hydraulic.de voor 150 eur inclusief verzendkosten en btw, je zou die eens kunnen mailen en jou gegevens van de originele pomp en de trekker doorgeven en ze zoeken zo de pomp erbij
demuywo
Oh, das interessant, doe ik meteen. Ben benieuwd. Bedankt voor de tip.
Deutz fahr 5206
Wat is een schovel ?

zelfs Google weet niet wat dat is ?
schluterman
@Deutz fahr 5206 zal wel een transport bakje zijn denk ik.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!