John Deere 2130 - 2130 opeens geen hydrauliek meer

Mijn oude 2130 uit 73 heeft zo opeens geen hydrauliek meer. De stuurbekrachtiging , de hef en de frontlader zijn dood.
Zit olie genoeg in, filters vervangen en alle klepjes die op het transmissiehuis aan de buitenzijde bereikbaar zijn zijn nagekeken. Regelventiel stuurbekrachtiging zie ik ook niets raars aan bij inspectie. Als ik de aanvoerslang op de voorste pomp losmaak komt er geen drup olie bij draaiende motor. Kan ik nog iets doen / checken voordat ik de tractor moet delen en het transmissie huis moet openen? En wat denken jullie dat ik in dat huis ga aantreffen? Is dat over het algemeen nog te reviseren / repareren of moet ik de tractor als overleden beschouwen? Graag jullie tips en expertise
MartinJD2130

Reacties

Albert Peters
Draait de pomp wel?
MartinJD2130
De voorste pomp wel, de transmissie pomp kan ik denk ik niet controleren??
Want die zit in het achterhuis verstopt.
Mijn pto blijft overigens ook opeens doordraaien ongeacht de stand
Ronald125
Je kunt bovenop het extra oliepotje,wat boven de grote plunjerpomp zit de vuldruk meten.
Bij mijn JD 2020 was deze druk stationair 1.5bar en volgas 6.5 bar.
Zo kun je de staat van de vulpomp in de bak bepalen.
aad3040
Vuldop achterbrug losdraaien en luister en kijk of er aanvoerbuis van de pomp niet open gesleten is door de loop der jaren, bij lekkage wordt de olie alleen rondgepompt in de versnellingsbak.
GerbertXL
Zit er op de middentunnel voor de stoel niet een kraantje, een strip ijzer die je kunt verdraaien?
Ik kan me herinneren dat ik die eens een slag gegeven had omdat ik dacht dat het de stoel vasthield en toen deed ook de hydrauliek het niet meer.
Ronald125
@GerbertXL
Dat kraantje is voor de daalsnelheid van de hef inrichting. Als die dicht zou staan zou de rest van de hydrauliek wel normaal moeten reageren
GerbertXL
@Ronald125 Ah, dat zal het wel zijn dan. Is ook alweer 13 jaar geleden dat ie weg ging.
aad3040
Dalsnelheid had alleen maar bij de herinrichting dicht kunnen staan omdat je met het op en af stappen er tegen aan kunt komen met je schoenen en deze dan dicht zet.
mdoornekamp
Als de pto schakeling ook niet werkt, kijk me dat de voeding s pomp stuk is of een inwendige leiding
3130ls
Zit er Hilo op? Dan moet je denk ik bij de voedingspomp zoeken
JD3010
@3130ls Zoals hij schrijft, komt er geen olie in het tankje voorop, dus komt de olie niet naar voren.

Heb je het aanzuigzeef ook schoongemaakt? Dat is nog het enige wat je kan doen, anders de trekker doormidden halen en kijken wat je aantreft.
3130ls
@JD3010 ik meen dat een 20 serie zonder Hilo geen achterbrug pomp hebben, kan het mis hebben.
JD3010
@3130ls De pomp voorin is niet zelfaanzuigend, die zal dus gevoed moeten worden met olie. De pomp achterin zorgt ook voor de baksmering achterin.
Maar ik wil het wel nakijken voor je, ik weet ook niet alles. 😉
3130ls
@JD3010 ik weet ook niet alles, maar ik dacht het. Gelukkig heb je tegenwoordig een smartphone 👌
MartinJD2130
@JD3010 . Zeef schoongemaakt, geen verschil. Zat ook niet heel veel vuil in. Er zit geen hi/lo op, maar denk dat dat ook niet uitmaakt. Ben maar aan het demonteren gegaan. Moet ik eerst de motor voor de versnellingsbak weghalen of kan ik bak en motor direct scheiden van de achteras? Moet nog wat verzinnen om het allemaal hanteerbaar te houden...
aad3040
Heb je een onderdelen boek?, anders zoeken op JDpartscatalog demonteerd en monteert een stuk handiger.
MartinJD2130
Ik heb het complete technisch manual van de tractor beschikbaar. Daarin staat echt een transmissie pomp beschreven als voedingspomp voor de hoofdpomp die voorin zit. Is een 2030 wellicht anders dan een 2130 ?? Probeer dit weekend weer verder te sleutelen. Als ik meer gevonden heb laat ik het hier weten. Ondertussen blijven alle tips en tricks welkom natuurlijk
MartinJD2130
Vanavond even tijd gehad om het deksel van de versnellingspook eraf te halen.... 1 gebroken stalen leiding gezien.... Dat zal de shit wel zijn... Dat daar nu alles voor uitelkaar moet.... Wie weet of de voorste pomp direct kapot gaat als die geen olie krijgt?
ronald73
@MartinJD2130 Bij mij ging die niet direct kapot. Ik verwacht bij jou ook niet.
aad3040
Er zit niet veel in dat kapot kan gaan wat klepjes en veertjes , boven op de pomp zit nog een zeefje dit wel schoonmaken want het versleten materiaal van dat buisje is ergens gebleven. Als toch aan de gang bent even de drukken meten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!