Wielbasis voor een landbouwwagen van 7 meter

Wat zou de beste wielbasis ( en de afstand van de achterste as t.o.v. de achterkant) zijn voor een landbouwwagen van 7 meter lang om handig te zijn in gebruik ( in en uitrijden smalle wegen, poorten)?

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Ter overweging. Vroeger hadden wij zo’n oude paardenaanhangwagen omgebouwd voor achter de tractor. Voorste as zat zover dat wielen net net voor eruit staken. Achterste as zat ongeveer op een kwart van achter af.
Bij vrachtwagenaanhangers zie je altijd dat voor- en achteras even ver vanaf de voor- respectievelijk achterkant staan. Dan krijgen allebei de assen even veel gewicht, mits de lading goed verdeeld is.

Bij kleine inritten en smalle wegen werkt het beter als de assen wat meer naar binnen staan. Toch zou ik de assen niet meer als een kwart van de lengte naar voor of achter zetten. Anders krijg je het effect dat je vooraan of achteraan iets begint te laden en de andere as “los” van de grond komt.
jeet
Zet je de assen op 5 meter hart hart gemeten heb hier ook een wagen van 7 meter kom eigenlijk overal in en rijd ook fijn achter uit
Mdbm
@jeet Dit vind ik ook ideaal. Nog steeds wendbaar en toch gemakkelijk achteruit rijden.
Albert Peters
Hoe groter de wiel basis hoe makkelijker je achteruit rijd
+1
jeet
@Albert Peters maar hoe groter hoe moeilijker je ergens in kunt draaien
valmet 605
Kijk eens naar een wagen die lekker rijd en 1 die vervelend rijd. Meet het eens op. Achter kan je wel iets extra oversteek hebben. Het word dan wel lastiger met insteken in krappe schuren ed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0