'Waterschapsbelasting stijgt harder door droogte'

Door de aanhoudende droogte zal de waterschapsbelasting harder gaan stijgen. Dat zegt de Unie van Waterschappen in de NRC. "Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting", zegt voorzitter Hans Oosters tegen de krant.
Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting gemiddeld met 1,7 procent. Dit jaar steeg deze al met 2,5 procent en dat wordt mogelijk nog meer.
Dat komt voor een groot deel door de droogte, zegt Oosters. Hij wijst erop dat veel medewerkers nu op vakantie zijn, terwijl er vanwege de droogte juist veel werk te doen is. "Die personele inzet heeft ook gevolgen voor de begroting." Ook de verwachte hoosbuien zullen ervoor zorgen dat de taakintensiteit omhoog gaat, zegt de voorzitter.
In de herfst maken de 22 waterschappen het nieuwe waterschapstarief bekend voor 2019. De hoogte van de belastingtarieven wordt door de waterschappen zelf bepaald. Per waterschap kan het tarief verschillen.

De voorzitter van de Unie van Waterschappen stelt in de NRC dat de aanhoudende droogte zal leiden tot een hogere waterschapsbelasting.

BINNENLAND / VECHTDAL – De aanhoudende droogte heeft invloed op de hoogte van de waterschapsbelasting. “Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting.” Dat zegt voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen in de NRC. Dat meldt de NOS. Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting met gemiddeld 1,7 procent. […]
Het bericht Meer waterschapsbelasting door droogte verscheen eerst op Vechtdal FM.
 'Waterschapsbelasting stijgt harder door droogte' (nos.nl)

Door de aanhoudende droogte zal de waterschapsbelasting harder gaan stijgen. Dat zegt de Unie van Waterschappen in de NRC. "Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting", zegt voorzitter Hans Oosters tegen de krant. Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting gemiddeld met 1,7 procent. Dit jaar steeg deze al met 2,5 procent en dat wordt mogelijk nog meer.

 Unie van Waterschappen: 'Waterschapsbelasting zal stijgen door de droogte' (nu.nl)

De voorzitter van de Unie van Waterschappen stelt in de NRC dat de aanhoudende droogte zal leiden tot een hogere waterschapsbelasting.

 Meer waterschapsbelasting door droogte (vechtdalfm.nl)

BINNENLAND / VECHTDAL – De aanhoudende droogte heeft invloed op de hoogte van de waterschapsbelasting. “Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting.” Dat zegt voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen in de NRC. Dat meldt de NOS. Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting met gemiddeld 1,7 procent. […] Het bericht Meer waterschapsbelasting door droogte verscheen eerst op Vechtdal FM.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden droogte , vakantie , waterschap , waterschappen en NOS geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!