5

Hoe bepalen jullie rijpheid van de mais dit jaar?

Het hakselen van mais wordt maar opgeschoven hier..bladeren zijn al erg bruin .
het zaad is zo goed als rijp..maar de stengel zit nog erg veel vocht in ..daar gaan ze dit jaar erg op letten ..zijn al wat kuilen erg breder geworden tijdens vast rijden ..gas vorming wordt ook al genoemd ..hoe is dat bij jullie ?

Deel dit topic

Reacties

Net als elk jaar. Als de eersten in de buurt beginnen kijk ik er eens bij en meestal nog een week of 3 wachten dan
Vorige week vrijdag 0,8 ha gehakseld, weinig kolf erin door de droogte. bladeren deels groen deels bruin, paar planten door gesneden en het vocht was er gemakkelijk uit te wringen, tijdens het hakselen geen vocht uit de karren en uit de bult gelopen. was goed aan te rijden.
Er zit heel veel verschil in de stukken hier in de buurt, van knettergroen en 4 meter lang met een goede kolf tot 50cm compleet verdort. Zie dan maar eens een goed hakselmoment te bepalen, denk dat we met een week of 3 doen. Er hangen ook al heel wat kolven, dus ik hoop niet dat het hard gaat waaien.
Ik woensdag gehakseld kolf was mooi rijp plant oogde nog wat groenig de loonwerker was benieuwd naar de droge stof heeft die ff een monster laten nemen was al 39 procent
Maar heb bij huis ook nog een stuk die is er nog niet voor de kolf moet nog weekje staan dan maar in de 40 procent droge stof maar van de kolf moet je het hebbe

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0