Illustratie van:

New Holland TM 190 - Lager 19e versnelling

Beste TF'ers,

Onze TM190 schokt, happert als we deze willen verplaatsen. Heb mij laten vertellen dat het de lager is van de 19e versnelling die gebroken is.

Weten jullie of dit kan kloppen en of dit een grote kost is om dit te laten herstellen?

Alvast Bedankt

Deel dit topic

Reacties

Siebenga
Ga de bak eerst eens calibreren.. niet overstandig het meteen 2 keer te doen! En ik zou het sowieso elke 100 uur even doen. Is een paar tellen werk maar het loont
NH-Ford
Schokt, hapert?
hoezo? wanneer? niet erg duidelijk.. 😉
HOOIJMAN
Ja en als je dat gedaan hebt ruil je hem maar in.. 😃 als die dingen beginnen met haperen.. 😛
NH-Ford
Hehe, een tm 175 of 190 die hapert...
jah ben met je eens 😃
Siebenga
Dingen willen wel trekken tis dat ze zo veel zuipen anders was het blokkie een pareltje 😃
dingske119
Srry, was mss een beetje onduidelijk ik weet ook wel dat de bak bruut schakelt bij bepaalde versnelingen.

Maar dit is het niet het is echt als je de tractor wilt verplaatsen dat hij in schokken vooruit gaat. Nu wou ik gewoon weten of misschien iemand van jullie dit ook al heeft gehad en wat het ongeveer zou kosten?
Siebenga
Kan zo niet bevestigen of het om een lager gaat.. zou ook zo kunnen roepen dat de lamellen niet goed meer zijn.. Heb je al geprobeerd te kalibreren? Als het inderdaad de bak is die is stuk gelopen moet je uit gaan van 9000 euro.. 1000 euro aan onderdelen MAX en dan 8000 euro aan manuren
jd user
Jammer dat de new-hollands altijd abrubt en schokkerig schakelen.Ik heb ook zón SLE uitvoering.Ik kan nog zó goed calibreren ...hij blijft schokkerig.Verder is er niets mis mee .

Heb je de olie en de filters ook al eens vervangen?.....Wil ook nog weleens helpen.En de oliesoort is ook enorm van belang.
Maar goed....een trekkerfan moet deze dingen wel weten.

succes ermee!!
Siebenga
Niet elke trekkerfan weet dat dus kan je het beter delen met jan en alle man
Fendttrisixfan
8000 euro manuren ?? hoelang duurt zoiets wel
interbasje
@ Siebenga

dan zijn ze er meer als 150 uur aan bezig??
MartinClaas
Uitgaande van 60 euro per uur, zou dat 130 uur zijn. Ik schat wel dat het een week werk is, maar dan zit je nog lang niet aan de 130 uur.

De kabine moet eraf, dat is een dagje werk. Daarna trekker splitsen, evt op 2 plekken bij bak en achterbrug. Deksel deraf geloof ik. En dan ligt het eraan wat er kapot is in de bak. Als de hele bak gereviseerd moet worden ga je het nie redden met 40 uur nee..
DESLAGERURRE
Schukt ie nou ook als je rijd ? of alleen met het op trekken ?
fiat350
Kalibreren die handel...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
359