Friese boeren verras Maarten van der Weijden met jullie verlichte trekkers!

Een geweldige prestatie, Maarten doet dit voor ons allemaal, laat hem niet alleen in het donker zwemmen en schijn een lichtje op hem!

LEEUWARDEN - Zwemmer Maarten van der Weijden is blij en verbaasd over het massaal toegestroomde publiek dat hem aanmoedigt bij zijn Elfstedenzwemtocht. In elke Fries plaatsje waar de oud-leukemiepatiënt doorheen zwemt, staan de toeschouwers rijen dik.

De tweede nacht wordt het zwaarst. „Dan zwemt hij de Hel van het Noorden, dat stuk tussen Franeker en Dokkum is erg verlaten. We hopen daarom dat er net als vandaag toch weer drommen mensen komen. Bijvoorbeeld boeren die met hun tractor die licht schijnen, of auto’s met brandende koplampen op de kant.”

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Friesland verrast Van der Weijden (telegraaf.nl)

LEEUWARDEN - Zwemmer Maarten van der Weijden is blij en verbaasd over het massaal toegestroomde publiek dat hem aanmoedigt bij zijn Elfstedenzwemtocht. In elke Fries plaatsje waar de oud-leukemiepatiënt doorheen zwemt, staan de toeschouwers rijen dik.

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
david2
En ook even doneren voor deze zeer bijzondere top prestatie!!!!
+1
cjw73
@david2 al gedaan. En heb hem vanavond zien zwemmen hier in de buurt. Indrukwekkend hoe soepel hij door het water glijd.
ted9
Heel bijzondere prestatie.

Jammer dat er geen mensen mee mochten zwemmen dit kwam door verhoogde aantallen bacteriën in het water. Mede door een lekkende opslag voor rioolslip😕😕
+3
sjoerd de melker
@ted9 schijnbaar hebben jullie in friesland nu ook riolering, goed bezig
+13
Grasbaal
@sjoerd de melker maar op zich wel bijzonder dat veehouders worden afgerekend op de kwaliteit van het oppervlaktewater in een land met heel veel riooloverstorten..
ted9
@sjoerd de melker gelukkig zit ik niet in frl
Grasbaal
Maarten heeft een zware nacht gehad, je kunt ook live meekijken:

+17
ricardo
Gisteren in stavoren hem gezien net in arum en harlingen kippenvel op de armen diep onder de indruk wat een kanjer voor mij de sportman van het jaar zonder discussie
Grasbaal
@ricardo

Ik heb hem op terugweg van "De reuzen" gezien vlak voor Franeker, prachtig om te zien hoe iedereen positief meeleeft:
+4
Grasbaal
Prachtig!💯
+2
ricardo
@Grasbaal schijnt dat maarten goeie nacht heeft gehad en erg veel steun heeft gehad aan alle verlichting en belangstelling vannacht mede dankzij de boeren met hun trekkers
mika-clement
Goedemorgen,ik ben opzoek voor de front diff en propeller van ford 9600?Hoor graag van jullie?
+5
JD 6430 The Best
Vanmorgen ook even ons best gedaan met de buurt.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Grasbaal
@JD 6430 The Best Geweldig en ook mooie PR voor de landbouw!
Siete
@JD 6430 The Best
Heb de rij zien staan idd. Tussen Alde Lije en Stiens zeg maar. Zag er wel apart uit. Was van verre al te zien. 😁
+2
ronald-deutz-fahr
@JD 6430 The Best mooi! Goeie pr ook, werd in het 8uur journaal vanmorgen gezegt dat agrariërs bijlichtten alle beetjes helpen 👍🏻💪🏻
+1
vedder
Topprestatie van Maarten. En terloops een knap stukje pr geleverd door de plaatselijke boeren. Daar kan zwarte magica niet tegenop.
+1
Grasbaal
Heel jammer voor Maarten, maar het blijft een top-prestatie!!!!:

Zieke Van der Weijden moet Elfstedenzwemtocht staken

Maarten van der Weijden heeft zojuist zijn Elfstedenzwemtocht na 163 kilometer en ongeveer 55 uur zwemmen moeten stoppen.

De olympisch kampioen van 2008 besloot even na twaalven een pauze in te lassen, maar werd ziek. In samenspraak met zijn arts heeft hij nu besloten zijn tocht te staken.

De arts zegt dat het zoutgehalte in het lichaam van Van der Weijden niet goed is. Hij herstelt wel, maar moet stoppen. Hij gaat nu met een ambulance naar het ziekenhuis om nagekeken te worden.

Bron: nos.nl/artikel/…
diezel
Hij is ermee gestopt...……
rtlnieuws.nl/nederland/…
ricardo
Hoor net op de radio dat maarten na 55 uur zwemmen 163 kilometer heeft gehaald en heeft moeten stoppen en is volgens de berichten op de radio in de ambulance naar het ziekenhuis ik hoop dat hij er niets aan over houd
Todi
@ricardo Is het geen idee om dit initiatief tot een einde te brengen. Dus het stokje over te nemen en de laatste km uit te zwemmen.
+3
ricardo
@Todi dat is een heel goed idee maar als ik het zou doen moeten de trekkers nog minstens 2 weken bij lichten zo langzaam.zwem ik.
ricardo
Valt me wel tegen dat tv Fryslân er weinig aandacht aan besteed je zou zeggen dat Fryslân erg in de belangstelling is nu
casev
@ricardo de helft van nederland kan die zender toch niet meer krijgen. Hier heeft ziggo de meeste provinciale zenders er afgegooit....
George
Respect voor die man ook al heeft ie het niet gehaald een prestatie van jewelste voor het goede doel , respect! Ik heb gedoneerd en ook mijn dochter. Kijk zulke mensen verdienen een lintje in plaats van zo'n overbetaalde pluchklevende baantjesjager van de (Z)LTO of RFC of van wat dan ook.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden friesland en telegraaf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!