Fordson Major - olie in brandstofpomp

Hallo allemaal

Ik ben bezig een fordson new major aan het opknappen. Ik had toen ik hem gekocht heb een paar kleine problemen waaronder een lekke kering aan de aandrijfzijde van de brandstofpomp (Simms). Deze heb ik vervangen maar nu is de vraag of er onder in het huis van de brandstofpomp olie zit of niet en zo ja hoeveel moet er in en waar moet ik het vullen.

Groeten Michel
fordsonmajor2010

Reacties

old man jose
Ja je kan er smeer/motor olie in doen door het lucht dopje boven op de pomp, totdat de olie eruit loopt door de koperen leiding onder aan de pomp.Dit doe je tussen de verversing nog een keer.
Boemrang
Hopelijk heb je hier wat aan, succes.
tractorfan.nl/topic/1296/…
tractorfan.nl/topic/1296/
fordsonmajor2010
Oke mannen bedankt voor de info nu kan ik weer door met mijn project
fordsonmajor2010
Ik heb eens gekeken maar weet nu nog steeds niet waar ik deze dan precies bij moet vullen er zit wel een ontluchting voor de diesel maar meer zit er niet op
Favorit614
Handig om te weten , heb je een brandstofpomp met vacuumregulateur of een jonger type.
Kan zijn bij het jonge type dat er een plug onder de helft vd brandstopomp zit.
Als je deze er uit draait is dit waarschijnlijk ook het peil.
met een olie snip vullen als mogelijkheid.
fordsonmajor2010
Het is inderdaad een brandstofpomp met vacuumregulateur. Is die plug naast het Simms logo de vuldop en gelijk het pijl zeker. Hier een foto van de pomp
Favorit614
De stop naast het logo is niet het niveau !!
hier zitten de plunjers achter.
Het stopje onde aan de brandstofpomp lijkt me wel het niveau , de "nokkenas"zit dan net aan in de olie.
Robert87
Die stop naast het logo is een inspectie stop.
Aan die onderste stop bij de pomp hoort een koperen ontluchtings pijpje te zitten, maar die zie ik niet zitten bij jou dus vul de pomp tot iets boven die onderste stop.
fordsonmajor2010
Aan de onderste stop zit inderdaad een onluchtings leiding maar nu weet ik nog steeds niet of er olie in moet en hoeveel en waar ik hem moet bij vullen
Wimsumar
Beste Fordsonmajor2010: Old man Jose en Favoriet614 geven het aan.
Bij mijn Fendt zit naast de verstuiverleidingen een ontluchtingsdop welke losgenomen kan worden om olie in de brandstofpomp te doen. Aan de zijkant, op +/_3cm van de bodem zit de olieniveauplug. Na deze verversing vult de brandstofpomp zichzelf verder met (lek)dieselolie. Het "mengsel" smeert vervolgens de hele pomp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!