Illustratie van:

John Deere 6820 - Dashboard storing, oranje acculampje en uitroepteken blijven knipperen.

Hallo, sinds kort heeft onze trekker 'n storing in het dashboard, het accu en uitroepteken embleempje blijven continu knipperen en ook werkt de dieselmeter niet meer. Dit is ontstaan sinds de trimble gps ook kuren vertoonde, deze kwam niet snel genoeg terug op zijn lijn ( terwijl de hoogste agressiviteit ingevoerd was). Heeft dit met mekaar te maken? Ik heb de zekeringen gecontroleerd en accupolen ook al losgehad.
Wie weet raad?
Mvg, kuiken.

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Is de dynamo nog wel goed?
kuiken
Ja, die is nog goed.
Wimsumar
Beste Kuiken:

Quote Reactie van @kuiken:
die is nog goed.

Hoeveel bedraagt de laadspanning?
johndeerefiat
Een dynamo kan zomaar langzaam achteruitgaan.
kuiken
Laadspanning is 13,2 volt.
Wimsumar
Beste Kuiken:

Quote Reactie van @kuiken:
Laadspanning is 13,2 volt.

Heb je de multimeter ook even gecontroleerd bij de laadspanning van een andere trekker (of auto) ?
Indien er niets aan de dynamo zou mankeren is de laadspanning (deels ontladen accu en/of ingeschakelde stroomverbruikers) 14,2 `a 14,5 Volt. Bij vol doorladen accu en weinig ingeschakelde stroomverbruikers is de laadspanning 13,5 `a 13,8 Volt.
De door jouw gemeten 13,2 Volt is (te) laag en wijst op een dynamo (of multimeter)probleem waardoor mogelijk de GPS ook niet functioneert.

dieseldokter.nl/techniek-hoek/…
Siete
Pluk je achterlichten en stadslichten maar ns uit elkaar. Die willen wel graag gaan rotten/ oxideren aan het binnenwerk. Hierdoor krijg je de meest vreemde eclectische storingen zijn we achter.
Anders je kabelboom ff checken rechts achter in de cabine. Daar wil het ook wel ns door schuren met hetzelfde resultaat.
mdoornekamp
@Siete of buiten bediening van de aftakas. Die knop op spatbord
Siete
Ja is idd ook zo'n ding waar je wel naar kunt kijken. Hebben we bij een 7710 eens hele vreemde storingen mee gehad. Bleek dat idd compleet weg gerot....
JohnDeere5720
Oud toppic, zelfde idee geval

Hebben een JD5720 waarvan het dashboard lampje (Accu lampje) zo goed als continu aan staat. Met de multimeter (Net na het starten) heel constant 14,3 a 14,4Volt laadspanning, terwijl het lampje knippert van de accu knippert

Echter als ik de het rem pedaal aan ''tik'' dat de elektrische schakelaar van de remlichten even aan gaan, gaat het lampje op het dashboard tijdelijk weer uit voor 5 a 10seconden en dan begint het weer.. iemand een idee??

Accu is goed, nieuwe kabels en accupool klemmen

Wat kan het nog meer zijn?
varken
JohnDeere5720
@varken Massa naar de Cabine toe? heb ook die kabel los gehad maar lijkt allemaal netjes
varken
@JohnDeere5720
Ja, je kunt hem bij twijfel opschuren
2850Johndeere6R
@JohnDeere5720 check de punten van Siete en Mdoornekamp hierboven de verlichting/aftakas schakelaar op het spatbord
JohnDeere5720
@2850Johndeere6R Maar als de verlichting niet aan staat, zou het toch niet uit mogen maken want de schakelaar staat nog steeds op ''uit'' dus een open circuit. Aftakas kan ik eens naar kijken, ook al is dat precies hetzelfde, moet eerst door een schakelaar heen voor het een gesloten circuit is.

Maar zal er morgen sowieso naar kijken! Laat het wel even weten of dat het is geweest, ieder geval bedankt alvast
JD 6110
De massa kabel van de accu van onze 6920 zorgde voor problemen
+1
case 745 xl
@JD 6110 van mijn 6320 was de startmotor kapot dat gaf ook storing lampjes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN