Mc-Cormick D 430 - Dieselpomp olie peilstokjes en aftappen

Beste mensen,

Ik ben sinds kort in bezit van een cormick d430. Nu ben ik bezig met filters en olie vervangen en ben dus aangekomen bij de dieselpomp. Er zitten 2 peil stokjes op een met kleine en de andere grote schaal verdeling maar je kan ze uitwisselen dus welke hoort voor of achter? En het bijvullen kan via het peilbuisje zelf alleen waar zit de aftapplug? Er zouden er 2 moeten zitten denk ik omdat er ook 2 peilstokjes op zitten.
zuipertje

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Klein Rot
Welk type pomp is dat, aan de achterkant zit een plaatje zo te zien daar zal dat opstaan.
zuipertje
Achterste plaatje is onleesbaar heb er wel een van de voorste.

(klik om te vergroten)

THE Mechanic
Vermoedelijk is die met grote schaal voor het voorste deel van de pomp waar ook de nokkenas voor de bediening van de plunjers in draait. Deze zijde heeft doorgaans de grootste mechanische belasting. Ook kan er altijd wat brandstof lekken langs de plunjers en in de olie druppen. Bij smeerolieverdunning wordt de pomp slechter gesmeerd.

Hoe meer olie ergens in zit hoe minder je last hebt van die verdunning.

De regulateur daarentegen in het achterste deel van de pomp heeft een relatief lage belasting en kan dus gebruik maken van minder olie. Ook heeft deze kant een zeer geringe mogelijkheid op olieverdunning, daar deze apart van het voorste deel zit.

Helemaal zeker weet ik het niet, je zou eens kunnen bellen met handelsonderneming van de Elsen uit Gemert. Deze weet nogal wat van mccormick.

Mvg.

Twan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!