Illustratie van:

Fiat 640 - Diepte controle , werking en hoe instellen op bepaalde diepte?

Diepte controle Fiat 640.
Ik weet waar het hendeltje zit, maar ken de werking niet

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Tomm40: De mate waarin het grondbewerkingswerktuig (ploeg o.i.d.) als gevolg van de hardheid (weerstand) van de te bewerken grond aan de topstangverbinding trekt of duwt bepaald de werkdiepte.
Bij "harde grond" zal het werktuig min of meer tegen de topstangverbinding duwen waardoor het hefregelmechaniek het werktuig iets op laat liften.
Bij zachte grond zal het tegenovergestelde gebeuren. Dit allemaal bij een vooraf ingestelde 'hoogte' (werkdiepte) van de hefbedieningshendel.
De wisselende hardheid van de grond zal dus een wisselende werkdiepte van het werktuig geven.
Ten onrechte wordt daarom de trekkrachtregeling ook wel diepteregeling genoemd omdat de werkdiepte allerminst constant wordt gehouden.

FIAT 640 manual: Pdf pagina 23.

tracteurs-someca.fr/docs/640.pdf/
boereke
Je moet om de trekkrachtregeling te gebruiken, het hendeltje omzetten en niet vergeten de spie te verwijderen (door hem om te klappen) die aan de platte dikke veer zit waar de topstang aan vasthangt. De topstang kan dan bewegen, en dus de benodigde trekkracht doorgeven aan het regelmechanisme. De echte regeling van het werktuig doe je vervolgens met je normale liftbedieningshendel. Ik hoop dat je met deze uitleg verder kan!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0