Case IH CS 130 - ZF 7000 achterbrug, toerental hevel vast, aftakas werkt niet meer.

Vandaag met inkuilen schakelde de aftakas ineens uit en ratelde een beetje,net alsof hij tussen twee toerentallen in zat. Dus controleerde of de inschakel hendel goed stond maar deze zat muurvast. Hendel staat tegen 540 rpm aan maar zit er net niet goed in. Soms grijpt die net ff een beetje aan maar valt ook zo weer uit.
bowden kabel is goed los net als de hendel. Maar de hevel direct op de achterbrug wil niet schakelen. Weet iemand wat er aan de hand is en hoe het opgelost moet worden?
CaseCS130

Reacties

CaseCS130
@casejxu Zegt jou dit iets? Deutz gebruikt dezelfde achterbrug ook veel.
casejxu
@CaseCS130 ken deze storing niet. Als je kabel los haal en met de hand de hevel bedien?
CaseCS130
@casejxu Dat had ik al geprobeerd inderdaad. Hevel zit muurvast. Voordat het gebeurde nog nooit problemen mee gehad.
casejxu
@CaseCS130 e hmm.. Word toch even unit eruit halen. Trekbek gebeur3n der af. Schakelhevels der uit. Achterste stop er uit en dan pak je m er zo uit
+1
CaseCS130
@casejxu thanks, we gaan er eens naar kijken morgen.
Steyr.frl
Vermoedelijk de vertanding van de schakelring en tandwiel beschadigd of afgesleten
CaseCS130
@Steyr.frl Jij had gelijk. Tanden lagen allemaal van het tandwiel af. Weet je ook wat de oorzaak kan zijn? Trekker doet eigenlijk nooit zwaar aftakas werk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 130 en hebben de trefwoorden aftakas en pto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!