Lek stuurbekrachtiging / welke olie

Mijn tractor, een Iseki TL 2500, heeft een olielek vooraan. De lek komt uit het bakje vooraan, daar zit ergens een scheurtje in. Dat moet er dus even uit om te herstellen. Volgens mij is dat olie voor de stuurbekrachtiging, maar heeft iemand een idee welke olie hier in moet. Ik heb de tractor nog maar net, ik heb een handleiding besteld maar daar moet ik nog zeker 10 werkdagen op wachten.

Alvast bedankt!
gil-claes

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

paulusmahandel
Hydraulische olie 46 erin
gil-claes
@paulusmahandel top, bedankt!
Yanmarthomas
Voor stuurbekrachtiging inderdaad hydraulische olie en motor 15w40 of 10w30 maakt niet zo veel uit
gil-claes
@Yanmarthomas super, bedankt voor de info!
jammermaarhelaas
@Yanmarthomas

Ik zou er zelf geen motorolie in doen. Stuurbekrachtiging is een hydraulisch circuit, en dan zou ik kiezen voor een hydrauliekolie, of een universeel olie die geschikt is voor hydrauliek zoals @paulusmahandel en @Wimsumar aangeven.
Een motorolie is gewoon niet geschikt voor hydrauliektaken. Ookal zit er een oliepomp in een motor voor de smering, deze werkt op veel lagere druk.
Yanmarthomas
@jammermaarhelaas ik bedoelde je moet voor de motor zelf 15w40 gebruiken en voor de stuurbekrachtiging hydraulische olie
jammermaarhelaas
@Yanmarthomas

Ik zie het, sorry.
Yanmarthomas
@jammermaarhelaas geen probleem. 👍
gil-claes
Ik heb pas de handleiding ontvangen, deze is spijtig genoeg redelijk onduidelijk... dit is een samenkooksel van een engelse en chinese handleiding. Maar voor zover ik het begrijp staat er in de handleiding om er transmissie olie SAE 80 in te doen (100% zeker ben ik niet). Wat is nu de beste optie, 'hydrolische olie 46' of 'transmissie olie SAE 80'?
Alvast bedankt voor jullie hulp!
paulusmahandel
Staat er niet meer een sticker op de binnenkant van je motorkap/ deksel ?
Ik doe er zelf altijd hydro46 in, omdat deze types niet in verbinding staan met het hefsysteem en versnellingsbak
gil-claes
@paulusmahandel ik kan nergens een sticker of dergelijke terugvinden. De tractor is ook volledig opnieuw gespoten, dus waarschijnlijk zijn hiermee alle stickers verwijdert geweest. Met hydro46 doe ik niets fout vermoed ik?
Wimsumar
Beste Gil-Claes:

Quote Reactie van @gil-claes:
redelijk onduidelijk

De verkoper zal (ongetwijfeld) dit (lekke) reservoir ook bijgevuld (liefst geheel ververst(?) ) hebben voor de verkoop.
Informeer bij hem wat er in zit.
Indien geen bijvul-/verversingshistorie bekend is kun je dat nu zelf doen en hiervoor multifunctionele S.T.O.U.-olie aanschaffen. Dit is een oliesoort die in alle reservoirs (motor, versnellingsbak, hydr. systeem) gebruikt kan worden. Ander voordeel is dat je zelf ook maar 1 oliesoort hoeft aan te schaffen/voorradig te hebben.
gil-claes
@Wimsumar Ik wist niet dat er zulke olie bestond, bedankt voor je tip!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden lek en stuurbekrachtiging geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!