Illustratie van:

Ford 2000 - Maat bout om cabine/valbeugel vast te zetten

Bij de motor zitten schroefgaten waar je de cabine en/of een voorvalbeugel vast kunt maken.
Wie weet welk schroefdraad daar op past (zodat ik niet eers het halve draad vernaggel met uitproberen)

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Het is een UNC draad (Amerikaans).
Hoogstwaarschijnlijk is het een UNC 3/4 draad, dus past daar een UNC 3/4 bout in, hier past sleutel 1 1/8 op, of een metrische ("gewone") sleutel maat "28".

Mijn advies is om vooraf wel het draadgat goed schoon te maken (hogedrukspuit) en de verf en roest die dan nog in de draad achterblijven zo nodig met de juiste tap op te schonen.
Maar misschien is schoonspuiten op zich al genoeg, en krijg je de bout er dan al wel in.
nhmonteur
Is inderdaad 3/4 UNC. En wat @jammermaarhelaas zegt. Voor je er een bout in te draait, eerst de draad goed schoonmaken. Met een juiste tap of een 3/4 UNC bout waar je 2 sleuven in slijpt.
aldo
@jammermaarhelaas en @nhmonteur hartelijk dank!
flip1150
Voor dit soort vragen ga ik altijd naar de dealer. Deze weet het meestal en heeft ook meestal de juiste bouten liggen. dus 2 vliegen in 1 klap.
+2
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @flip1150:
Voor dit soort vragen ga ik altijd naar de dealer

Dat kun je met vele van de hier gestelde vragen, maar persoonlijk vind ik juist dat deze vragen TF maken tot meer dan een fotosite.
+1
aldo
Mijn spatborden bleken compleet verrot te zijn (had eerst nog de hoop ze op te kunnen knappen) en heb er afgelopen weekend fonkelnieuwe op gezet, dus het monteren van de cabine werd tijdje uitgesteld...

Quote Reactie van @flip1150:
Voor dit soort vragen ga ik altijd naar de dealer. Deze weet het meestal en heeft ook meestal de juiste bouten liggen. dus 2 vliegen in 1 klap.

Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Dat kun je met vele van de hier gestelde vragen, maar persoonlijk vind ik juist dat deze vragen TF maken tot meer dan een fotosite.

Vandaag met de New Holland dealer gebeld, dacht ach die is tog in de buurt dus hoef ik niet te zoeken naar die bouten...alleen zijn reactie: "tjeee geen idee welke daar op moeten of hoe dat uberhaupt vast zit, die trekker kan bij wijze van spreken ouder zijn dan ik zelf ben!" ...

dus nogmaals dank @jammermaarhelaas (voor zowel de info en als je fijne reactie over het forum! 😄 ) en @nhmonteur , zal nu zelf bouten gaan zoeken 😄
+2
aldo
Het was nog een hele tour om 3/4 UNC bouten te vinden, bij de mechanisatiebedrijven in de buurt hadden ze alleen metrisch draad. Uiteindelijk kwam ik bij dezelfde New Holland dealer, en zelfs de zelfde werknemer daarvan, uit die ik eerder aan de telefoon heb gehad ("tjeee geen idee welke daar op moeten of hoe dat uberhaupt vast zit, die trekker kan bij wijze van spreken ouder zijn dan ik zelf ben!")... zij hadden de bouten wel. En de man heeft weer wat geleerd dankzij jullie, hij weet nu bij de volgende die een cabine op z'n trekkertje wil plaatsen welke bouten hij moet aanraden 😄

(klik om te vergroten)

jammermaarhelaas
@aldo

Een voormalig Ford Dealer, of een JD dealer (ook Amerikaans) zou zoiets denk ik het eerste wel hebben.
aldo
@jammermaarhelaas Die had ze dus inderdaad 😄 , heb ze nu thuis liggen
aldo
Ook deze bouten bleken niet te passen...Dus toen maar gewoon bouten wezen passen zat toch metrisch draad in! (misschien getapt door een vorige eigenaar?)
Vandaag de cabine er op gezet, was nog flink passen en meten om hem op de juiste plek te krijgen.. met de voorlader opgetilt, over de achterkant, dan naar beneden en dan weer naar voren, weer iets kantelen om over het stuur te komen.. kon allemaal maar net... maar het is gelukt!
Aan de achterkant paste het net niet, origineel is deze cabine voor vierkante spatborden ipv ronde, dus met een paar dikke stukken rubber uit een oude valbreker de boel opgevuld (foto's zijn van voor vastmaken achterkant)

Komende tijd nieuwe tochtrubbers er op flansen, electra aanleggen en smurfjes toevoegen 😄 en we zijn winterklaar!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

sassinga
@aldo Zo te zien zit het goed. Heb je de deuren er ook nog bij?
+2
aldo
@sassinga heb nog 1 deur maar das meer gat en roest dan deur.. weet ook nog niet of ik die nog ga opknappen/er in in zetten..
+1
aldo
Achter bleef de cabine een beetje zweven.. om hem passend te maken wat dikke stukken rubber van een oude valbreker er tussen gezet

(klik om te vergroten)

+1
aldo
... en dat mooie achterlicht 😄 das de werklamp met stukkie rood plastic er voor...komen nog weer nette lampjes op maar wou daar mee wachten tot cabine er op zat

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!