Massey Ferguson 168 - Verfkleuren en eventuele RAL nummers

Ik heb een MF168(x) bouwjaar 1977 die ik wil restaureren maar ik weet niet precies wat de correcte RAL kleuren zijn voor de velgen en de buik van de trekker.

Dank bij voorbaat!
sam-boussemaere

Reacties

Pauls
Ik dacht dat er toendertijd nog geen RAL kleuren bij MF gebruikt werden. Wat ik me herinner is iets van 'silver grey' en 'karmin red' (als het wielgewichten zijn). Hier alvast een link voor meer oudere tractorverven histoparts.com/nl/webshop/… .En ook hier vindt je mss wat info over de kleur : agrilineproducts.com/parts/paints-thinners.html/… .En ook hier vind je mss je keuze wel tussen : bepcoparts.com/index_nl.php/?fromMBF en dan op > Massey Ferguson (30)
> Modèle 168 (série: 100) > Accessoires (21) > Verf (9000) > Verf Erbedol (9009) door klikken. Ik wil morgen wel eens kijken op de boerderij of ik nog iets heb staan met een leesbare naam of nummer op.
sam-boussemaere
Dank u wel voor de info!
Pauls
@sam-boussemaere Je mag altijd foto's posten van voor en na de opknapbeurt. Ik ben wel benieuwd naar het resultaat.
Schluterfan
@Pauls

Ik las in een van je reacties "karmin red", voor zover in weet is dat het zelfde als RAL 3002. Dat kleur heeft officieel ook zo.
Pauls
@sam-boussemaere sorry, heb kast overhoop gehaald maar geen MF (erbedol) verfpot meer gezien van mijn oude 175. Maar hieronder vind je een goede link bij "hooidonk"
hooidonk
Inderdaad heeft MF geen RAL nummers gebruikt, maar eigen kleuren. Sommige ralnummers komen wel in de buurt.

Hier staat een overzicht met de juiste kleuren:
annatefka.com/mf_historie/tef_onder9.htm/…

Uit m'n hoofd 'super red' voor het plaatwerk, 'silver mist' voor de wielen en de kleur van het onderstuk is afhankelijk van de herkomst.

Succes met de restauratie!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 168 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!