Fordson Dexta - Hef kan niet meer zwaar tillen

Mijn dexta kan niet meer tillen
Als hij er niks aan heeft dan gaat de hef netjes omhoog en doet de diepte regeling het ook als ik de topstangbek in druk met een breekijzer maar zodra er wat achter zit dan tilt hij het net van de grond af terwijl hij voor dit probleem dat met gemak kon tillen (diepte regeling staat uit maar aan doet hij ook niks meer)

Deel dit topic

fordje dexta

Reacties

jammermaarhelaas
Klinkt als drukverlies in de hefcilinder, kan meerdere oorzaken hebben, versleten pomp, ergens een lek, kapot overdrukventiel, enz.

Heeft ie het plotseling, of kwam het geleidelijk in de loop van maanden/jaren?

Heb je een extern olieventiel? Hier kun je een manometer op aansluiten om de werkdruk te meten, eventueel even met de Dexta langs gaan bij een mechanisatiebedrijf, die kunnen zoiets snel even voor je meten, kost allicht een paar tientjes, maar dan weet je dat weer.
Is de druk te laag dan kan dat komen omdat bijvoorbeeld het overdrukventiel kapot is, of dat de pomp versleten is.

Verder zou er een lek kunnen zijn langs de hefzuiger-cilinder-afdichting, of nog ergens anders een lekkage, maar ik zou eerst beginnen met opmeten van de werkdruk.
Wimsumar
Beste Fordje Dexta: Hoe is het oliepeil en met name de staat van de olie?
Dexta hefproblemen als deze worden vaak veroorzaakt door de zweefklep.

tractorfan.nl/topic/131515/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!