Rumpstad EK30 - Rumpstad EK30 spoorbreedte

Ik wil voor een semi-smalspoortrekker een Rumpstad EK30 1 scharige kantelploeg kopen. Nu wil ik graag weten wat de minimale spoorbreedte (h.o.h) of tussenruimte van de trekkerbanden bij deze ploeg kan zijn? (als ik op internet wat kijk zie ik dat deze ploeg vaak bij trekkers gebruikt wordt die h.o.h. op 135cm staan terwijl mijn trekker wat smaller is)

Deel dit topic

Mini-Loonbedrijf

Reacties

flip1150
Het licht er geheel aan hoe breed je wil ploegen. Als je een ploeg koopt zal je hem altijd aan de trekker moeten aanpassen.
De hoofd reden voor een breder spoor is dat de trekker dan niet zo scheef hangt. Hoe schever de trekker hangt hoe meer het bovenste wiel slipt. Als ik de afstel mogelijkheden van deze ploeg zie moet het bij 110 tussen de wielen wel lukken.
Wimsumar
Beste Mini-Loonbedrijf:

Quote:
zie ik dat deze ploeg vaak bij trekkers gebruikt wordt die h.o.h. op 135cm staan terwijl mijn trekker wat smaller is

De hefarmen moeten voldoende zijdelingse speling kunnen krijgen zodat de ploeg niet gedwongen wordt breder te ploegen dan waar deze ploeg voor gemaakt is. Ik krijg de indruk dat de hefarmen bij jouw trekker al vrijwel tegen de banden aan komen waardoor de ploeg niet ver genoeg zijdelings zijn weg kan vinden.

Daarnaast is het van belang dat de spoorbreedte ( tussen de banden ) van de voorbanden iets breder is dan de (tussen)spoorbreedte van de achterbanden (anders staat de trekker in hondengang voor de ploeg).
flip1150
@Wimsumar Ik heb ooit een goudland kantel ploeg passen gemaakt aan mijn Antonio Carraro super smalspoor gewoon door de koppel pinnen i.p.v. naar buiten naar binnen te zetten.
Mini-Loonbedrijf
Bedankt voor de tips! Binnenkort ga is passen en meten met trekker en ploeg!
fiatfan
@Mini-Loonbedrijf er zijn wel 3 varianten van de EK30. dus als je een kunt vinden met twee knikken in de ploegarmen kun je op smal spoor uit de voeten. wat is de spoorbreedte van je trekkertje?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rumpstad EK30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!