International mccormick 423 Koppaking vervangen

Goedenavond laatste tijd veel actief op tractorfan maar ik zit met een probleem.
De Koppaking van mijn tractor is lek olie bij de koelvloeistof en wit roken ik ga dit weekend nog naar meddo in Winterswijk met de cormick.
Mijn vraag is als ik terug kom haal ik hem los hoe zit het met distributie tandwielen? Timing aanhaalmomenten, volgorde? En alles als ik dat weet krijg ik hem wel goed.

Graag hoor ik van jullie
Mvg
Daniel
daniel 423

Reacties

+1
Klein Rot
Als je alleen de koppakking vervangt heb je met de distributie niets te doen, blijft allemaal zitten. Als de cilinderkop er toch af is dan ook de kleppen even controleren.
Aanhaal moment van de cilinderkop bouten/moeren is 12mkp (=117,6Nm) in 3 stappen daar naartoe werken.
Bijgevoegd een tekening van een cilinderkop van een 523, deze zal niet veel afwijken van die van een 423, met de volgorde van aanhalen.

(klik om te vergroten)

Cilinderkop 523
stephan-inter
Check wel even als hij er af is of je ergens een lek in de pakking zit.
De ringen onder de bus willen ook lekken
daniel 423
@stephan-inter dat is goed ik begin er dit weekend aan en dan laat ik wel even weten hoe het er voor staat
daniel 423
@Klein Rot dat is goed ik begin er dit weekend aan kop laat ik gelijk vlakken en seals in zetten en kijken of de ringen niet lekken van de cilinder bussen
Klein Rot
@daniel 423

Als je de ringen van de bussen wil controleren zal je de motor verder uit elkaar moet halen, deze zitten onder om de bussen.
daniel 423
@Klein Rot klopt ja ik zal even kijken eerst maar eens na de Koppaking kijken of we iets kunnen vinden
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!