Gewichten achterop de verdeler

Hallo allemaal,

Ik loop al een tijd rond met het idee om een pak frontgewichten(500 kg) achterop de kuilverdeler te maken. Dit allemaal onder het mom van; je bent nooit de zwaar op de kuil. De kuilverdeler is een Holaras Jumbo

Nou had ik het idee om om de driepuntsbok een frame te lassen en daar de gewichten aan de hangen. Op deze manier komen de gewichten dus als het ware boven de driepuntbok te hangen. Dit is in verband met het schuinstellen van de verdeler waardoor er geen extra krachten op het draaipunt komen.

Ik heb al verschillende mensen gesproken over het idee. De een vindt het een goed idee en de anders is bang dat je de verdeler verpest en dat hij niks meer waard is bij inruil.

Jullie mening gevraagd dus!

Deel dit topic

Reacties

me
Als je zo maakt dat je hem er ook af kan schroeven is er niets aan de hand .. Lijkt me alleen onhandige plek want dan krijg je hem nogal hoog en in het zicht ..
newhollandTL
Euhm ik denk dat je moet doen wat jezelf het beste lijkt dat is mijn mening als jij denkt dat het helpt moet je het doen je bent niet gauw te zwaar op een kuil dat ben ik met je eens
HolderB12
Voor 't zicht lijkt me ook niet optimaal nee. Inruil, is dat iets om rekening mee te houden dan? Wanneer ruil je hem in? Tot ie versleten is of als stopt met zelf kuilen maar dat kun je wel overzien en met die nieuwe Pöttinger wagen, mooi ding trouwens, zal dat ook niet 1,2,3 gebeuren..
ljdekker
Jah het helpt zowiezo. Maar zouden ze met inruil hem daar niet op afkraken?
@ me jah op de verdeler kan zelf kan het ook niet want die moet ook nog zwenken
Deere4ever
Je kan beter zien dat je die 500 kilo aan de trekker hangt, vinden de tandwielkasten van de verdeler iets fijner
ul
Ik ken het idee...Onderweg naar school zag ik er laatst ook 1... boven de 2 schotels (bv 2 x 250 KG)... zag er wel goed maar die had ze aan het frame hangen...
Boerenjongen16
@ljdekker Als je onder het mom van 'je bent nooit zwaar genoeg op de kuil' zoiets wilt gaan doen, zou ik andere maatregelen nemen. BV wielgewichten, frontgewicht voorop, iets vloeibaars in de banden etc etc.

Zo hou je je machines ook zo origineel mogelijk en krijg je er de meeste inruil waarde voor terug. Én met deze maatregelen weet je zeker dat alles netjes verdeeld is per cm² .
thmtrader
Water in de banden klaar!
HOOIJMAN
Ligt eraan wat je nog meer doet met de trekker.. water in de banden is niet overal ideaal voor..
fendtjuh
Inderdaad.

@LJ, ik denk dat het met inruil niks uitmaakt. Als je zo'n ding inruilt als hij oud is maakt het sowieso weinig uit, en als je er een nette houder op last kan het ook wel weer voordelen hebben.
Als het gewoon netjes en goed gebeurd geloof ik niet dat je er minder voor krijgt na tig jaar. Of je moet hem al bij 2 jaar oud inruilen.
HOOIJMAN
Als je het netjes maakt word er denk ik niet eens naar gekeken..
makkelijker is wel om gewoon 500 kg extra op de neus van de trekker te gooien..
walker1
Hoe krijg je water in de banden? niet door het ventiel denk ik? en hoe krijg je dat water er weer uit als je het uit de band wilt?
thmtrader
Een te zware kuilverdeler moet je goed af kunnen regelen met de daalsnelheid van de hef, anders heb je hem zo in de "hardigheid" en dat vind zeker een Holaras niet fijn.....
@walker1 dat doe je met een watervulventiel door het ventiel, gaat redelijk vlot en is goedkoop. Door het water in de banden neemt je tractie ook enorm toe!
HOOIJMAN
Bij dekker hebben ze redelijk nieuwe trekker.. dus die daalsnelheid zal prima te regelen zijn..
ljdekker
Daalsnelheid is te regelen. Kunnen wel veel meer gewicht in de fronthef pakken maar dan heb je meer kilo`s dan de verdeler weegt. het grote voordeel is dat je de gewichten dan alleen bij het inkuilen gebruikt en ze verder dus niet mee hoeft te slepen. Voor de verdeler zelf maakt het niet uit omdat de gewichten(als het doorgaat) op de bok komen. Die aankoppelbok van holaras is zwaar zat dus dat zal geen problemen geven dacht ik.
ljdekker

een tekening zoals ik het gedacht had
Valtra-Fordpower
Heb je mijn foto's al eens door gesnuffeld, Laurens? Staat ook een verzwaarde verdeler op. 😛
ljdekker
Nee nog niet, ga ook niet ieders profiel doorzoeken op zoek naar verzwaarde verdelers:P
Valtra-Fordpower


En deze... Maar is niet echt toepasbaar voor julie denk ik... 😛
Valtra-Fordpower
En nog eentje.. 😛
ljdekker
Ik zag het. Nee is te veel werk. dus gaat niet passen.
Valtra-Fordpower
Hoebedoel je te veel werk? Had het in een dagje klaar en je verdeler lijdt er niet onder... 😛 Maarja... 6x37,5kg is niet denderend natuurlijk 😛
HOOIJMAN
Pff zoveel werk voor de laatste 200 kg 😃 die doet het hem ook niet.. 😃
Valtra-Fordpower
😃 Alles beter dan niets... Water in de bandjes is ook niet alles... elke keer weer water in en uit de banden is ook tijdrovend... Past niet bij ons. 😛
Ernst-Jan
Zo;n setje treinwielen in de fronthef dan? of gaat dat niet werken bij gras?
Valtra-Fordpower
Weet jij een setje te koop voor weinig dan?
Ernst-Jan
Is volgens mij een vrij nieuw verschijnsel, want je komt ze alleen maar nieuw tegen...
Misschien kun je ze zelf maken, als je van die wielen op de kop kunt tikken
F-E-N-D-T-J-E
Kun je beter trekker verzwaren middenonder paar zware ijzers gewichten er op klaar
guus hiddink
500kg verzwaren is veel en die holaras verdelers zijn al erg zwaar komen je niet in de problemen met de trekker of is die zwaar zat in de neus?
ljdekker
Verdeler weegt zelf 1000 kg dacht ik. Kom je dus op 1500 kg uit ALS je hem zou verzwaren. Met 1000 kilo in de neus moet dat goed gaan lijkt me
guus hiddink
Oke dat gaat dan wel goed
Renze
Waar kun je afgekeurde treinwielen kopen ? Ik moet nog 2 zware vliegwielen hebben.
hakkert6
Op dit moment heb ik nog zware schijven liggen die als gewichten gebruikt kunnen worden.
Deze wegen ca 28kg per stuk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
2