Illustratie van:

Fendt 306 LS - remmen

Onze fendt heeft de laatste tijd last van dat als je remt dat ze piepen en dan meteen blokeren inplaats van dat hij rustig hoort te remmen wie weet wat dit kan wezen

alvast bedankt

ik denk niet dat de remmen al versleten zijn want ze zijn in 2008 gereviceert

Deel dit topic

Reacties

fendtjuh
Je weet heel zeker dat dat goed gedaan is?

Want het lijkt wel op versleten remmen, ken het ook van onze 105, precies hetzelfde.
fspruit
Heeft die fendt 308 op stage ook, moet je even in de 1 rijden en remmen dan word het ff beter, stage boer zegt dat de remmen warm moeten worden dan:P
dexta59
Ik heb niet gezien hoe ze het deden maar dan zijn ze wel snel versleten
dexta59
@fspruit hij moet ook goed remmen als ze koud zijn
fspruit
Ja vind ik ook, ik had met onze 307 ook binnen 3 jaar nieuwe rem blokjes nodig
fendt-412
Doseren is en blijft lastig met hydrolische remmen.
Maar is het niet zo dat er misschien roest zit aan de binnenkant van de trommel oid?

Onze ladewagen blokeert ook erg snel, zegmaar direct 😛 Cilinder valt wel te verstellen, zodat hij misschien iets later aangrijpt, monteurs zeiden dat je even een paar keer flink moest remmen met een volle vracht zodat de remmen even goed schoon en kaal werden van binnen.
fspruit
Haha in een keer hard remmen hoeft niet, doet die trekker zelf al, blokkert in een keer.
zet er eerst maar nieuwe blokjes op en kijk of je remschijf niet te ver weg is
pino
Remmen is toch angst ? 😛
fspruit
Ja men stage boer zei al, anders moet je gewoon niet remmen
fendtdeutz
Ik heb een fendt 306 lsx al 11 jaar toen6000 uur nu 10.000 50 uur en altijd geklungel met die remmen al een keer alles laten verniewen en dan zeggen ze dat heeft deze serie altijd gehad!! maar anders is het een beste traktor.
Wimsumar
@fendtdeutz

Inderdaad, de droge remmen van de 300-serie zijn slecht ( vooral nadat er alleen nog maar asbestvrije remblokjes/schoenen gebruikt mogen worden).
Door +/_ 100 meter achteruit te rijden met de voet op de rem kan de werking tijdelijk wat verbeterd worden.
interman
@fspruit
niet om warm te worden maar om ze schoon te maken.

probeer dat maar eens, vaak helpt dat. Doordat de remmen van 'vies' zijn kun je ze schoon remmen en dan moeten ze weer helemaal glad worden. Dus laagste versnelling gas der op rem der vol in en 10mtr rijden.
huub case
Was bij onze 745 ook als je remt gebeurt er niks en dan opeens blokeert hij de wielen. da is dat de remvoering helemaal weg is en dat hij op de remklauw remt zeg mar dus er moeten nieuwe remmen op hoe je dit kunt verhelpen weet ik ook niet want toen hebbe we een 845 xl plus gekocht
frankherpie
Even in de laagste versnelling en dan rem intrappen. zo weer opgelost.
fendt308ls
Heeft onze 306 ls ook last van. vanaf begin af aan al. Vooral aan een kant waardoor je bij hard remmen de trekker iets scheef voelt trekken.
fendtjuh
Iedereen zegt wel leuk probleem opgelost, maar je wordt er spuugzat van als je telkens 100m achteruit moet rijden of ze weer los moet remmen zegmaar, zoiets werkt niet.

@Fendt308ls, remmen zijn wel bij te stellen dat ze gelijk remmen.
Clear-up
Heeft onze Fendt 306 ls ook, voorzover ik weet, is het al meer dan 10 jaar zo.
john deere 1640
Ik heb het zelf nog niet mee gemaakt maar ik zou ze anders een keer ontluchten
tractorgek31
Een veel voorkoment probleem met de remmen bij de 300 serie, blokkerig remmen. Je heb geen lucht in de remmen ( dan gaat hij sponzig remmen, voel je ook aan pedaal). Probleem is veelal de de remcilinders aanslag hebben/ slechter worden. Revisie setjes zijn hier voor in de handel deze kun je gebruiken als je de cilinders gehood hebt. Totaal vervangen van de cilinders is ook een optie, maar prijzig. Slijtage van remblokken kan ook wat invloed hebben, maar als je zegt dat hij gereviseerd is verwacht ik dit niet. Probeel is hoe dan ook dat trompetter er vanaf moet, dat doe je niet zomaar ff. Pas trouwens wel op, met hard/lomp op de rem hangen. We hebben hierdoor ook al exemplaren gezien met afgebroken bevestigings delen, dan word het nog duurder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!