Illustratie van:

Ford 7810 - Hoe kan ik het best de ruiten eruit hallen ?

Hoi ik wil mijn Q cabine opnieuw gaan spuiten ,maar de ruiten moeten eruit. Hoe kan ik dat het beste doen ?
Gr Toon

Deel dit topic

Reacties

+4
Nick421
Met een klinker😂
Mdbm
@Nick421 alleen duurt het terug steken dan zo lang! 😋
+1
Nick421
@Mdbm goede secondelijm en veel geduld😬
+2
Wimsumar
Beste SelectFord: Meestal kun je zelf niet snel genoeg reageren om de ruit op te vangen als deze naar beneden valt. Vraag dus assistentie (2 personen). Dan kan je van binnen uit de ruiten met de voeten (op sokken of flexibel schoeisel) naar buiten drukken waardoor ze uit de raamrubbers loskomen. (als de raamrubbers gaar zijn en toch vernieuwd worden kun je ze langs de ruit stuk snijden.
selectford
@Wimsumar en terug
+2
arjan-tibosch
@selectford terug doe je met het bekende trucje, het touw. Trek in de pees een fatsoenlijk soepel touw en smeer dit lekker in met groene zeep. Dan 1 persoon de ruit met rubber in de sponning drukken en de ander van binnen uit het touw trekken. Trek het touw altijd naar het midden van de ruit. Succes? Gaat vast lukken.
+1
Wimsumar
Beste SelectFord:

Quote Reactie van @selectford:
en terug

Voorbeeldfilmpje:

a3vandiejen
@selectford Maar is toch nog een beetje tegen gevallen, 1 raam kapot met er uit halen en een volle dag bezig geweest om de ramen er weer in te zetten.
+1
joop-same
@a3vandiejen Had je de pees in het rubber zitten bij montage ?? dan gaat het meestal wel zeer moeilijk.
Hier hebben ze het over een touwtje, ik gebruikte vroeger altijd elektra kabel min. 2,5 dik en goed veel zeep of banden vet en of ciliconen spray als exstra.
a3vandiejen
@joop-same Nee, pees er als eerste uit en ook weer als laatst er in. Maar om de nieuwe rubbers weer in de goede vorm te krijgen viel een beetje tegen.Heb ook silicone spray gebruikt.
+1
arjan-tibosch
Tipje; Meehelpen met een botte grote platte schroevendraaier. Vooral handig bij het 1e stuk. Dit is mijn ervaring uit de automotive
Wimsumar
Beste Arjan-Tibosch:

Quote Reactie van @arjan-tibosch:
botte grote platte schroevendraaier.

Je bedoelt een (ruitvriendelijk buigzaam) plamuurmes. 😉
lucas
@Wimsumar Plamuurmes geeft iets minder puntbelasting ja 👍
+1
a3vandiejen
@arjan-tibosch @selectford Zoals Arjan beschrijft heb ik het ook gedaan.....en net wat @Wimsumar zegt, met twee personen is wel een stuk makkelijker.
selectford
Bedankt voor de tips

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0