Illustratie van:
28

Fordson Power Major - 6 cilinder. Histoparts koppeling ervaringen?

Beste mensen,

Nu ik m’n trekker bijna klaar heb zit ik helaas met een probleem... Destijds heb ik de originele koppeling om geruild voor een gereviseerde, dit omdat de platen versleten waren. Maar na een stuk gereden te hebben merk ik dat hij hem door de koppeling heen trekt, blijkt dus achteraf te zwak te zijn voor een 6 cilinder... Puur omdat er een originele in zat dacht ik dat dat wel weer kon... Nu is mijn vraag, zijn er mensen die ervaringen hebben met de koppeling van Histoparts? Is die wel geschikt voor een 6 cilinder?

Deel dit topic

Reacties

histoparts.com/nl/webshop/… Link van de koppeing
+3
Neeeee. geen histoparts🤮
@1046 Daar gaat het niet om, die koppeling is overal te krijgen. Het gaat mij erom of er mensen zijn die deze koppeing gemonteerd hebben, evt voor een 6 cilinder
+1
Zou daarvoor @RPCounty raadplegen. Histoparts mankeert vaak wat aan.
@SJB533 De koppeling is ook wel in het buitenland verkrijgbaar, gaat om de zelfde koppeling. Maar de vraag is nu of er mensen zijn die deze op een 6 cilinder gemonteerd hebben zitten.
+1
Oldtractorshop hoor je ook goede verhalen over
verwijderd
@1046 Dat was even de makkelijkste link om het te laten zien, koppeling is wel bij meerdere bedrijven op de markt, dus ik denk ook dat het de zelfde is.
Waarom dan nie gewoon naar een dealer???
@1046 Ik ben gewoon benieuwd naar de ervaringen van deze koppeling.
Hier word van alles gebruld. dealer kan je ook advies geven. die hebben ook ervaring met koppelingen
@1046 eens maar het nadeel van een 6cil is dat er geen dealer gegevens van zijn omdat het allemaal omgebouwde 4cil zijn behalve county en roadles vandaar dat county een 13inch enkele koppeling monteerde ipv een 11inch evetueel dubbel
Dat is het lastige hier maar een 11 moet hij bij een standaard motor van max 100pk prima aankunnen
Ik heb er een koppeling in zitten van Histoparts, gaat redelijk. ik doe ook nog geen zware belasting ook omdat de motor nog moet inlopen.

Ik ben van plan om er een koppeling in te zetten van een ford f350
@jordy-kleijer Gemonteerd op een 6 cilinder?
+1
Beste Ford3600Fan:

Quote:
na een stuk gereden te hebben merk ik dat hij hem door de koppeling heen trekt, blijkt dus achteraf te zwak te zijn voor een 6 cilinder

De (nieuwe) koppeling slipt al door bij al de geringe krachtoverbrenging van '' een stukje rijden'' ? Heel merkwaardig!
Is er geen sprake van een montagefout? Is er wel vrije slag op het koppelingspedaal?
@Wimsumar ja dat is allemaal prima in orde. als ik in de 3e(hoogste)versnelling rijdt met halfgas en dan ineens het gas open gooi dat trekt de motor hem er zo doorheen.
Beste Ford3600Fan:

Quote Reactie van @ford3600fan:
als ik in de 3e(hoogste)versnelling rijdt met halfgas en dan ineens het gas open gooi dat trekt de motor hem er zo doorheen.

Dan zal je de trekker (in ieder versnelling) op de rem stilstaand houden.
Het drukgroepgedeelte van de rijkoppelingsplaat zal de plaat onvoldoende vastklemmen. Controleer/herstel deze afstelling.
@Wimsumar Kan ik dit zelf aanpassen?
Beste Ford3600Fan:

Quote Reactie van @ford3600fan:
zelf aanpassen?

Was er geen documentatie met afstelgegevens bij de nieuwe koppeling?
(Of vraag deze opnieuw aan bij de Histoparts).
+1
@Wimsumar Deze is een ruil koppeling van Vekoma in Lemelerveld. Een gereviseerde, deze is bij naderinzien niet af te stellen volgens mij, alleen met de veren. Morgen vroeg ga ik er mee naar Vekoma om te kijken of we iets kunnen regelen. Maar ik was wel benieuwd hoe de ervaringen met de koppeing van Histoparts waren
Beste Ford3600Fan:

Quote Reactie van @ford3600fan:
Deze is een ruil koppeling van Vekoma in Lemelerveld. Een gereviseerde

Garantie? Of doen ze voor die € 120,- ook de trekker splitsen, koppeling aanpassen en weer monteren?
@Wimsumar Ik heb destijds niet gezegd dat het voor een 6 cil was, mijn domme fout... met een 4 cil was het wel goed gegaan. Hij is klaar, morgen even ophalen.
+1
Beste Ford3600Fan:

Quote Reactie van @ford3600fan:
met een 4 cil was het wel goed gegaan.

Jaja, en nu met enkele tientallen peekaas meer trek je 'm met gasgeven door de koppeling. Niks hoor!
@Wimsumar Hmm, ik zal het er is over hebben morgen. Bedankt Wim
@ford3600fan
Lijkt me dus een montage fout.
@stephan-inter Het is aan de ene kant ook wel vreemd, heb de trekker destijds zo gekocht met een originele koppeling en toen had ik dit probleem niet, maar voor zekerheid heb ik hem vervangen omdat de koppeling er slecht uitzag.
@ford3600fan Ik zou dit probleem neerleggen bij vekoma, deze hebben nu ook mijn koppeling gemaakt zodat ik flink vermogen kan overbrengen, in een redelijke tijd en redelijke prijs.
@geertyb0y Dit heb ik zojuist gedaan, ze gaan er zwaardere veren in doen en de plaat zelf wat aanpassen. Waarschijnlijk woensdag klaar en kost zo rond de 120,- euro. Lijkt me dus prima!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major en hebben de trefwoorden koppeling , 6 cilinder en fordson geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0