International 423 - remlichten verplicht?

He,
op mijn 423 zit standaard geen remlicht schakelaar is deze wel verplicht als ik de weg op wil?
av bedankt

Deel dit topic

IHC 423

Reacties

brauheist
Ja
stijn-de-bock
@brauheist in België niet.hangt ook af van het bouwjaar.
erik9831
@stijn-de-bock inderdaad, als hij niet harder rijd als 25 is het niet verplicht. Ik dacht niet dat bouwjaar uitmaakt daarvoor. Maar tegenwoordig staat het overal standaard op, dat is wel een feit.

De persoon zelf, die woont in Nederland, maar als het er niet opstaat, gewoon opbouwen uiteraard 😄
+1
pierj2
Ja officieel wel verplicht.
Als je goed kijkt heb je wel een remlicht schakelaar onder jou rempedaal.
vriendelijke groet Pier.
+1
Paul Roggeman
Goeie dag,
Als de tractor geen 25 km per uur kan, zijn remlichten niet verplicht (in België). Deze tractor is waarschijnlijk ooit gemaakt zonder remlichtschakelaar, en zonder remlichten..... dus het opbouwen van een schakelaar is nog het kleinste probleem. Waarschijnlijk is het achterlicht niet voorzien voor het plaatsen van een remlicht. Ik heb hetzelfde op mijn 633.
Feeling Blue
@Paul Roggeman Tegenwoordig zijn er hele mooie felle kleine ledjes verkrijgbaar die je altijd wel ergens in de behuizing kwijt kan.. En anders kan er natuurlijk ook altijd een extra behuizing (klein rond bolletje bijv) gemonteerd worden.
radium45
Wat is het verschil tussen remmen en snelheid minderen? Bij snelheid minderen hoeven er geen remlichten te gaan branden, Nu zie je tegenwoordig op de meeste zelfrijders ook de remlichten oplichten als het rijhendel terug gehaald wordt, ook tijdens bv het hakselen zie je ze continu oplichten.
Feeling Blue
@radium45 Snelheid minderen is door laten rollen, of ie nou op de motor remt of via een ander systeem maakt weinig uit.. remmen is remmen..
radium45
@Feeling Blue Ja weet ik wel, doelde meer op hoe dit voor de wet bepaald wordt. Als ik met mijn vario van het gas ga remt hij behoorlijk maar er gaan geen remlichten branden.
Feeling Blue
@radium45 Ik denk dat je het dan meer in de wegenverkeerswet moet zoeken (als dat nog zo heet) en dan denken aan verkeer hinderen.. Dat mag niet en dat gebeurd wel als je echt flink afremt zonder remllichten.. (tenminste die theorie zou ik aanhouden voor mezelf)
+1
Glenn IH
Heb zelf een 423 gekeurd in België 4 jaar geleden en toen was het niet verplicht ik weet nu niet of het van een bepaalt jaar wel verplicht is of het bij traagverkeer gewoon niet moet. Maar het komt er zoizo op neer dat een 423 het niet moet hebben
Landbouwtrekkers moeten zijn voorzien van:
a. twee dimlichten;
b. twee stadslichten;
c. ten minste twee richtingaanwijzers die naar voren stralen en ten minste twee richtingaanwijzers die naar achteren stralen, alsmede waarschuwingsknipperlichten;
d. twee achterlichten;
e. twee remlichten;
f. twee rode retroreflectoren

Dit stond in mijn theorieboek voor het trekkerrijbewijs
Feeling Blue
@bernard-vant-klooster Daar heb je niet zo veel aan.. de wettekst is het niet.. en wat als het een veeteelttrekker is?
Meestal zegt de wet dat vanaf een bepaald bouwjaar iets verplicht is.. zo is dat ook bij reflectoren, gordels en dat soort zaken..
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Feeling Blue:
veeteelttrekker

Wat is een veeteelttrekker, anders dan een universele trekker/tractor?
Feeling Blue
@jammermaarhelaas precies dat kun je ook van een landbouwtrekker zeggen dus.. Een theorieboek als wetboek gebruiken is dus geen slim plan.. 😁
jammermaarhelaas
@Feeling Blue

Oke, verzonnen door een ambtenaar dus 😀
@Feeling Blue huh maar waarom moest ik dit dan leren terwijl dat vervolgens niet in de wet staat🤔
Feeling Blue
@bernard-vant-klooster Omdat het nu ook pannenkoek is ipv pannekoek.. 😉
Nee de regels worden steeds aangepast aan moderne tijden.. Wat je geleerd hebt kan best in de wet staan, maar je hebt niet de wet geleerd.. die is veel uitgebreider dus staan daar nog allemaal bepalingen in over bouwjaren en uitzonderingen..
(Als ze een nieuwe wet bedenken vervalt de oude vaak niet voor bestaande gevallen.. Maar soms ook wel)
Glenn IH
@bernard-vant-klooster klopt maar niet alles geld voor een 423 die zijn namelijk ouder dan sommige wetgeving bv die van de waarschuwing knipperlichten waardoor deze niet verplicht zijn
fendt2
Als je het orginele electrische schema van een fendt farmer 2 aanhoudt worden de richting aanwijzers gebruikt als remlicht. Heb dit zelf niet zo aangesloten. Maar heb me weleens afgevraagd of dit wettelijk nog goed gekeurd gaat worden.
+1
Feeling Blue
@fendt2 Ja hoor.. ze mogen rood of ambergeel zijn.. het evt derde remlicht moet dan wel weer rood zijn..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!