Schaeff Shovel Start slecht

Ik heb een Schaeff SKL 851,
Voor een tijdje begin het starten steeds moeilijker, de startmotor draait door, de motor draait niet mee. Dit was zo erg dat ik wel tussen de 50 en 100 keer moest proberen! Het werd steeds erger. Nu een nieuwe startmotor erop gezet maar nu is het nog steeds zo. Ook niet wanneer ik de startmotor kortsluit.

Dus de startmotor is goed. Míjn monteur denkt aan het contactslot. Ik weet het ook niet. Misschien heeft een van jullie een idee?

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@hans30
Ik zou de starterkrans eens controleren, een motor stopt meestal op hetzelfde punt. Grote kans dat de starterkrans op dat punt versleten is.
hans30
@Klein Rot ok. Hoe kun je dat controleren en eventueel verhelpen?
Klein Rot
@hans30

Door de startmotor te verwijderen en in het vrijgekomen gat kijken hoe de tanden van de starterkrans er uit ziet. De hele krans controleren, door de motor rond te draaien. Dit kan je met een grote schroevendraaier doen of een bandenlichter, door deze in de tanden starterkrans te zetten en dan deze weg te duwen.Je zal dan op enkle plekken beschadigde tanden zien dit zijn de punten waarop de motor altijd stopt. Als de tanden erg versleten ijn dan zal de starterkrans vervangen moeten worden.
hans30
@Klein Rot Ok. Duidelijk. Maar het was al een ramp om die startmotor te wisselen vanwege ruimtegebrek. Dus dan zal de hele motor eruit moeten zeker
Klein Rot
@hans30
Ja zeker als de starterkrans gewisseld moet worden moet de motor eruit, of de hydrauliekpomp erachterweg halen, en dan het vliegwiel demonteren. Ik weet niet hoe het bij een Schaeff opgebouwd is.
stephan-inter
Als ik het goed lees wil je starten. De startmotor hoor je dan draaien maar de motor gaat niet rond? Als je monteur dan denkt dat het aan het contact ligt zou ik vraagtekens hebben over de deskundigheid van hem.......
hans30
@stephan-inter ja dat heb ik ook, vorig jaar de dieselpomp vervangen, kreeg geen diesel, maar bleek achteraf rommel voor aanzuigslang te zitten. Maar nu ook, ik ben geen monteur maar probeer logisch na te denken.

Kan ik die krans dan niet zo draaien dat ie staat op een moment waar die nog goed is?
Klein Rot
@hans30
Dat kan maar is net zo veel werk als de krans vervangen
hans30
@Klein Rot ik heb net gekeken maar volgens mij is het redelijk makkelijk te doen zodat de motor kan blijven zitten. Ik probeer een foto te maken
stephan-inter
@hans30 dat kan maar wil je dat voor elke startbeurt doen?
hans30
@stephan-inter nee maar als hij iedere keer op het zelfde punt zou stoppen, en je hem anders timed dan zou ie toch theoretisch weer normaal moeten starten?

Maar aan de andere kant, startmotor maakt geen lawaai, dat ie slipt of kraakt, dat zou ie dan toch ook moeten doen?
erik9831
@hans30 als de solenoïde van de startmotor niet werkt, dan word de hefboom om het tandwieltje (rondsel) van de starter te laten bewegen ook niet bediend en draait hij gewoon rond. Dat moet je normaal wel horen, door een toch wel zoemend lawaai.

(klik om te vergroten)

De starter
hans30
@erik9831 ja waar word die door aangestuurd?
erik9831
@hans30 aansluiting contactslot en aansluiting 12v batterij, zoals op de tekening staat.
hans30
@erik9831 kan ik die overbruggen?
+1
erik9831
@hans30 misschien vreemd … Maar misschien dat dit je wel zou kunnen helpen. Niet de meest 'normale monteur' maar misschien wel iets om te zien.

+1
ambu954
@erik9831 hoe simpel kan het soms zijn mooi filmpje 😀
al is een werkbank denk ik wel wat fijner
hans30
@erik9831 ja duidelijk. Ik heb dus het idee dat die bendix niet uitschuift. En wil daar de oorzaak van weten
stephan-inter
@hans30 Dan zou het garantie van startmotor moeten zijn
hans30
@stephan-inter ja maar de ouwe had het zelfde probleem. Dus lijkt mij erg sterk dat ze beide kapot zijn
Wimsumar
Beste Hans30:

Quote Reactie van @hans30:
de ouwe had het zelfde probleem

Quote:
de startmotor draait door, de motor draait niet mee.

Nog even voor de duidelijkheid: Maken beide startmotors alleen een slechts zoemend geluid bij een startpoging of is er luid tandwielgeknars doordat het startmotorrondsel over de tanden van de vliegwielstarterkrans heen gaan?

N.B. : De nieuwe kan puur bij toeval hetzelfde probleem hebben, maar een nieuw rondsel zou in beginsel toch best in een versleten starterkrans aan kunnen grijpen.

P.S.: De nieuwe startmotor zou door een dikke verflaag een slechte massa kunnen maken en daardoor onwillig kunnen reageren.
+1
hans30
@Wimsumar ik ga vandaag of morgen de startmotor eraf halen en proberen zoals in YouTube filmpje met direct op de accu. Dan weet ik of ie werkt. Als ie werkt weet ik of het aan de motor kant ligt of aan de voeding kant. Ik heb een beetje gegoogeld bij auto's is dit ook wel eens het geval
GROENEDEERE
Is de stroomtoevoer niet gewoon te zwak?
Hoeveel volt geeft de accu als je daar een tester op zet.
Deze moet net zoveel zijn als wat de shovel geeft.
12 of 24 volt.
Als je lager dan 11 volt heb dan is het starten al een drama.
Wimsumar
Beste Hans30: In deze SCHAEFF SKL 851 wiellader zit een 'gewone' PERKINS 4.236 dieselmotor?
hans30
@Wimsumar ja die motor zit erin
hans30
@hans30 nou het is toch de startkrans
hans30

(klik om te vergroten)

fastrac3155
@hans30 je hebt hem iig optimaal benut, wel apart dat je monteur dit niet is opgevallen, standaard procedure is toch eigenlijk wel ff kijken naar de krans, en of de motor goed te draaien is handmatig.

Weet laatst een gevalletje van un "kapotte startmotor", bleek er een druk vinger van de drukgroep afgebroken te zijn en dwars komen te liggen, monteur kwam erachter omdat hij ff geprobeerd had of de motor draaide, voordat ie de nieuwe startmotor monteerde
Klein Rot
Inderdaad helemaal versleten, dan zal het vliegwiel er toch uitmoeten. Start krans vervangen op het vliegwiel is zo gedaan.
hans30
@Klein Rot is dat veel werk het vliegwiel eruit halen?
stephan-inter
@hans30
Hele motor moet er uit ben ik bang voor.
Gok 2 dagen werk dan rijd hij weer
hans30

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ik dacht dat alleen de hydro pomp en alles er achter weg moet. Dan kan de motor toch zitten blijven?
hans30

(klik om te vergroten)

Klein Rot
@hans30

Wat ik uit de foto's kan opmaken is de hydrauliekpomp los te koppelen van de motor, deze kan dan tijdelijk opgehangen worden. Dan de motor in zijn geheel uitbouwen en de startkrans vervangen. Samenbouwen in omgekeerde volgorde.
hans30
@Klein Rot ok. We gaan het eerst proberen de motor te laten zitten
+1
hans30
Update

(klik om te vergroten)

Even de starterkrans verwarmen. Met 2 gasbrandertjes koelde die weer te snel af. Morgen de het laatste aansluiten en proef draaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden startmotor en starten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN