Deutz D7206 - Heeft moeite met de hef

Onze deutz 7206 heeft moeite met heffen als er bijv. een machine aanhangt. Hij zakt en maakt daarbij een geluid en heft daarna gelijk weer omhoog. Het is vooral als hij stationair draait of als we een baal gras in de hef hebben. Waar kan dit probleem zitten?
jippe

Reacties

dx11
Lekke hefcininder in het hefblok icm een versleten oliepomp?
Christian7206
Beste

De oliepomp is veelal het probleem niet. Uit uw beschrijving blijkt dat de lift zakt en daarna weer omhoog gaat. Als het probleem bij de pomp zou zitten, dan gaat de lift niet meer naar boven of niet hoog genoeg, blijft halverwege hangen.

Zoals u het voorstelt loopt er olie terug, tot de lift een beetje gedaald is waarna de regelblok weer olie naar de lift stuurt. Dit heeft mogelijk twee oorzaken:
Of er lekt ergens een ventiel waardoor er olie terugstroomt, of de hefcilinder is uitgesleten of gekrast waardoor er langs daar olie terugloopt. Meestal is dit laatste het geval en voor zover ik weet kan dat niet hersteld worden. Het feit dat dit vooral plaatsvindt bij stationair toerental doet mij ook wel vermoeden dat de pomp niet 100% meer geeft. Meer toeren = meer oliedebiet.

Wat ik niet kan plaatsen is het geluid waar u van spreekt bij het dalen van de lift en de snelheid waarmee de lift terug stijgt. Stijgt deze terug zeer langzaam, dan is de pomp aan het verslijten. Stijgt de lift op een schokje, de zogenaamde 'hik', dan is het de pomp niet, maar veelal krassen in de hefcilinder.

Uiteraard is het mogelijk dat een combinatie val al deze factoren aan de basis ligt, maar het is dan ook een oud beestje. Niet afbeulen en niet te veel van verwachten. Wees blij dat je een Deutz hebt, dan is de lift niet optimaal en de dieptecontrole werkt al helemaal niet. Maar als je liever Ford hebt, dan is de motor slecht...
goeiedag eem
Hallo, aan in de hefcilinder zit ik niet te denken, eerder aan een versleten manchet op de hefcilinder, of wat kan, maar denk in hoofd oorzaak dat je regelventiel op zijn einde loopt en dan gaat de hef wat springen/stuiteren, en in combinatie van een oliepomp die ook aan het verslijten is, dit probleem hebben wij ook gehad en is nu naar vervanging van regelventiel en olirpomp weer verholpen
vedder
Zijn er wel Keulse deutzen zonder hikkende lift?
+1
goeiedag eem
@vedder ja hoor we hebben er wel een, een 6006 zit alles nieuw in, regelventiel, hef pomp en nieuw manchet op de cilinder en hikt bijna niet meer misschien eens een keer in de 10 minuten
vedder
@goeiedag eem Je spreekt jezelf in slechts 2 zinnen al tegen 😉
+3
goeiedag eem
@vedder heb er wel 2 zelfs, de 10006 hikt ook niet, het feit dat ze vanaf de fabriek uit eens in ze zoveel tijd een keer bij regelen mogen. En trouwen ik ben er eerlijk over, kan ook gewoon zeggen dat hij nooit meer bij regelt en staan blijft op hoogte maar dat is niet zo, ik hou van een goed en eerlijk antwoord
paulusmahandel
Hydraulische systemen lekken ALTIJD.
Dus als je hef zo nu en dan corrigeert, is normaal.
Ik zou het zoeken in het manchet van de hefzuiger.
Nieuwe olie en filter.
Pomp kun je (laten) testen, als je een drukmeter in de hydraulische aansluiting zet..
Als je handig bent kost dit je niet zo veel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7206 en hebben de trefwoorden hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!