Illustratie van:

David Brown 885 - Velgen laten stralen kosten

Hallo
Weet iemand wat het zou gaan kosten als ik mijn velgen zou laten stralen?

Deel dit topic

Reacties

Feeling Blue
Geld...

Met deze info kan niemand verder iets..
Dies
Feeling Blue
@Dies Wil je spuitwerk: Blanke lak? Grondlaag? Unikleur? Metallic? Poedercoating? Plating?

Dan nog de staat van de velgen: Roest? Hoeveel laklagen? Laswerk? Richtwerk? Kale velgen? Alles meenemen of slechts de buitenkant?

Zo even roepen wat iets kost is nogal een ruim begrip.. 😉
Dies
@Feeling Blue ik wil ze als ze gestraald zijn in de grondverf zetten en daarna de originele kleur erop, de roest die er nu op zit is allemaal oppervlakkig en er zitten nog geen banden omheen dus kunnen helemaal gestraald worden
+1
Feeling Blue
@Dies Meestal doet het straalbedrijf ook direct de grondverf.. Er moet zo kort mogelijk tussen stralen en spuiten zitten om (onzichtbare) roest geen kans te geven onder de nieuwe laklaag te komen..
Nou weet ik niet hoe hoog je afwerkingsgraad moet zijn, maar als het mooi moet en nog wat jaartjes mooi blijven, dan zou ik het straalbedrijf de grondverf laten verzorgen.

Anders kun je meestal wel zonder stralen af.. Dan gewoon glad schuren en een roestomzetter/grondverfcombi gebruiken.. (zoals CIP van Owachem bijv.)
Vaak zijn het beschadigingen waar roest doorheen komt, en is de rest van de oude grondlak nog goed. Die oude grondlak is waarschijnlijk van veel betere kwaliteit dan wat je nu nog kunt kopen ivm regelgeving..

Beide kan erg mooi worden.. en je weet zelf het beste hoe de staat van de velgen nu is..
Voordeel van velgen stralen is dat ze redelijk dik zijn en dat het dus mooi snel gaat (geen kans op kromtrekken door de hitte zoals dun plaatwerk enzo)

Maar heb al veel restauratie uren verloren zien gaan doordat de tijd tussen stralen en lakken veel te lang was.. Dan zie je na een jaar overal roest door komen en kun je van voor af aan beginnen..
+1
Dies
@Feeling Blue bedankt voor de informatie!
+1
hooidonk
Ik kon ze hier in de buurt brengen voor €50/velg. Was voor 2x voorvelgen + 2x achtervelgen + dubbellucht stralen en spuiten. Met of zonder banden brengen maakte niet uit, met banden straalden ze tot net iets onder de rand.
+1
Fendt926Driver
Hier in de buurt 35 euro per velg stralen
+1
Piet1960
2 stuks 28 inch velgen die erg lelijk waren, gestraald, gepoedercoat voor E 120 samen. Zonder band aanleveren.
arjanvw
@Piet1960 waar heb je dat laten doen? Heb zelf ook nog paar velgen liggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 en hebben de trefwoorden velgen en Stralen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN