Illustratie van:

Deutz-Fahr D 6206 - Hydraulische Stuurbekrachtiging werkt niet

Hoi,
Mijn trekker heeft stuurbekrachtiging. Dit is zo'n systeem met een oliereservoir, pomp met een riem aangedreven en een cilinder aan de linker kant. Ik heb de trekker van mijn schoonvader in gebruik, en volgens mij heeft het nooit gewerkt. Iemand tips?

Deel dit topic

Reacties

yoohan
Oliepeil goed en juiste olie erin?
Inwendige lekkage?
Eckhorn
Oliepeil is goed, geen idee van welke olie erin zit. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe het systeem werkt. De cilinder heeft de zuiger in het midden staan zls de wielen recht staan. De zuigerstang gaat uit als naar rechts word gestuurd en in als links gestuurd word. Hoe wordt de stroomrichting van de olie dan geregeld?
Wimsumar
Beste Eckhorn:

Quote:
pomp met een riem aangedreven

Hydraulische stuurbekrachtiging vraagt best nog wel enige (motor)kracht. Ik vermoed dat mogelijk de V-riem slipt, en/of, de V-riemoverbrenging te langzaam draait om de pomp voldoende olie te laten verpompen, en/of, de pompcapaciteit sowieso te laag is.
Eckhorn
Bedankt voor de tips allemaal. Het werkt dus wel. Ten eerste zat er geen olie in het reservoir, dat werkt dus niet he. Na bijvullen en ontluchten werkte het wel. Alleen, moet er flink gas gegeven worden, anders voel je er niets van. Waarschijnlijk zal de servopomp iets te licht zijn.
Weet iemand hoe het systeem juist werkt? Ik begrijp niet goed hoe de olie in de cilinder stroomt om aan de juiste kant van de zuiger druk te maken. Aanvoer en retour zijn beiden aan de zelfde kant van de cilinder aangesloten.
Fendt926Driver
@Eckhorn voorin de cylinder zit een kleine stuurschuif. Die wordt bediend door jou stuurstang.
Ga jij sturen druk je de hendel van de stuurschuif naar voren en volgt de cylinder door langer of korter te worden.
Misschien bij volgas beter te sturen?
En in stilstand moet je natuurlijk nooit willen sturen.
Scheelt ook welke banden je voorop hebt. Hele brede of smalle. En de juiste druk in de voorbanden scheeld veel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr D 6206 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
839