Illustratie van:

John Deere 6230 - Trekker hapert enkele keren bij het gas geven

Hallo

onze trekker hapert soms met het gas geven.
het is merkbaar als je de 4x powershift opschakelt en je eigenlijk merkt dat die niet fel reageerd of heel iets later. het is dus niet altijd het geval ( kleppen zijn recent gesteld volgens het uren boekje, om uit te sluiten )

de dealen kon niet echt een duidelijk snel antwoord geven. ik dacht zelf aan brandstof filter of troep in de verstuiver?

iemand ervaring met dit ?

Deel dit topic

Reacties

3130ls
Kunnen verschillende dingen zijn. Heb je het fijne luchtfilter weleens vernieuwd ? Zijn heel gevoelig daarvoor . Het kan ook zijn dat het draaiknopje van de motortoeren zijn als het een basisversie is tenminste.gaat er nooit iets knipperen op het dashboard ? Als dat wel zo is moet er een code in de computer staan
JD 6110
@3130ls

Het is idd de basis versie. Geen Premium. Toerental knopje recht bij de airco knoppen? Die hebben we op het werk ook al eens vervangen bij een 6920...
3130ls
@JD 6110 ja dat draaiknopje. Als het gloeilampje gaar knipperen dan gaat de motor in de beveiliging zodat hij niet stuk gaat zogezegd. Dan houd hij dus in
3130ls
@JD 6110 maar het fijne luchtfilter moet ook schoon zijn, reageert heel erg op een vuil filter.
walker1
Kan het zijn dat het lampje van het voorgloeien dan soms gaat branden? Dat gebeurt de laatste tijd bij onze 6130 ook wel eens en die houd dan ook in, is al eens voor naar de dealer geweest, toen hebben ze geen duidelijke oorzaak gevonden, geen idee of ze toen nog iets van filters vervangen hebben of zo, maar het is wel een tijdje weg gebleven. Binnenkort laten we er toch maar weer naar kijken.
+1
johndeere6230
@walker1

Dat hebben wij ook een aantal jaren terug gehad, toen hebben ze een sensor, zo uit mijn hoofd rechts, in het motorblok vervangen en toen was het over...
walker1
@johndeere6230 ja zo iets zal het toch wel wezen. We hebben al wel gekeken of met premium brandstof beter ging, maar helpt tot dusverre niet. Problemen zijn er wel sinds de Shell vlak bij overgegaan is naar een onbekend brandstofmerk. Tijdje daar getankt, maar tanken nu weer bij een Texaco. Eigenlijk op advies van iemand in de oliehandel die vermoed dat het wel eens aan te weinig of minder goede additieven in de diesel van die goedkope pomp is.
johndeere6230
@walker1

Ah op die manier, dieselfilter al vervangen dan? Zeker als het een tijdje weg is geweest sinds die bij de dealer is geweest...

Het klinkt alleen verder hetzelfde als het probleem bij ons toen...
walker1
@johndeere6230 trekker is altijd volgens boekje onderhouden. Maar als die straks weer naar de dealer gaat moeten ze sowieso ook naar filter kijken. Ik vermoed zelf ook wel iets met de brandstof.
johndeere6230
@walker1

Kan door de brandstofwissel ''vlokken'' zijn ontstaan welke nu in het filter zit? Heb er niet heel veel verstand van, maar dat lijkt mij nog wel kunnen...
walker1
@johndeere6230 geen idee, weet wel dat je vlokken krijgt bij heel koud weer en als er dan nog zomerdiesel in zit, maar puur door merkenwissel? nog nooit van gehoord.
johndeere6230
@walker1

Naja vlokken is misschien geen goede benaming, maar je hoort bijvoorbeeld wel eens wat over bacteriën waardoor alles verstopt komt te zitten, zoiets is best mogelijk, daar doelde ik eigenlijk meer op
+1
walker1
@johndeere6230 Oke, ja daar denk ik dan nog eerder aan, omdat er tegenwoordig ook bio diesel bij gemengd wordt.
GerbertXL
@walker1 Dat lampje geeft meerdere dingen aan, onder andere dat het filter verstopt zit. Ik had het laatst bij m'n 6910, maaien ging nog maar met halve snelheid.
Filters pas vervangen maar nog geen werk gedaan sinds toen dus ik garandeer niks...
3130ls
@walker1 dan moet er een code in het systeem staan.
walker1
@3130ls Dat moeten ze dan zien met uitlezen neem ik aan?
3130ls
@walker1 ja maar je kan m zelf ook opzoeken met dat flippertje onde de ruitenwisser hendel
walker1
@3130ls is dat bij basisversie ook? heb nooit geen flippertje gezien, misschien alleen bij de premium zo?
casejxu
@walker1 zelfs basis versie 20 serie heeft t
@casejxu

Vanaf de 00 serie al.
casejxu
@TerraJohnDeerefan ken je nagaan
marco2250
@casejxu 20 serie se heeft het niet hoor
3130ls
@walker1 misschien een hele kale trekker niet maar dat weet ik niet. Onze se had t wel
walker1
@3130ls Morgen moet ik er toch even mee aan het werk, zal dan wel kijken. is wel nagenoeg standaard trekker.
3130ls
@walker1 zit onder de ruitenwisser hendel
walker1
@3130ls Nou, die is me daar dan 10 jaar lang niet opgevallen.
3130ls
@walker1 valt haast niet op als je het niet weet
walker1
@3130ls Ik laat het morgen weten of ik het wel of niet gevonden heb!
@walker1 heb ze ook wel gezien dat het flippertje is afgebroken 😂
casejxu

(klik om te vergroten)

Zwarte flipper onder ruitenwisser
+2
walker1
@casejxu @3130ls @ronald-deutz-fahr @TerraJohnDeerefan Vandaag even gekeken. Het lijkt wel dat er of iets kan zitten daar, of dat er ooit iets gezeten heeft en een keer afgebroken is. Zit onder de bediening van de ruitenwisser wel een sleuf, binnen in zie ik een metalen stripje, maar verder niks. Die JD 6130 is dus geen premium, maar gewone basisversie, is hier nieuw gekomen in voorjaar 2008, hebben we nu dus ruim 10 jaar. Ik kan me ook niet herinneren dat daar ooit iets gezeten heeft. heb geprobeerd een dun sleuteltje in die sleuf te doen, om als vervangende flipper te dienen, maar dat werkte niet.

(klik om te vergroten)

+1
Wim1
@walker1

Zit er ook niet op, 30 serie std heeft geen diagnose via basisscherm. Ik gok dat jij de eindweerstanden vd canbus kapot hebt als er niet iets raars te ontdekken is.
walker1
@Wim1 Dank je, daar kan ik weer wat mee.
+1
GerbertXL
@JD 6110 Als je toch bezig bent controleer dan ook even het gaas in het aanzuigpunt in de tank.
JD 6110
@GerbertXL

Ik weet niet of ze die bij de dealer controleren met de beurt,...? Ga ik wel van uit Éigenlijk
GerbertXL
@JD 6110 Lijkt me stug, je moet de aanzuiging uit de tank halen door de cabine heen dus niet echt routine werk. Er zit onder vloerbedekking linksvoor een rond deksel en daar zit ie onder. Het is lastig de eerste keer maar stelt niet heel veel voor.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6230 en hebben de trefwoorden toerental en hapert geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!