Ford Dearborn - Vonkt onregelmatig met zwakke vonk

Hallo

Al enkele dagen bezig met het aan de gang maken van een Dearborn 8-n.
De trekker is goed weg gezet maar wil niet meer starten.
Het hele elektrische gebeuren is enkele jaren vervangen door nieuwe onderdelen.
Alles al meerdere malen uit elkaar gehad, maar geen mankement te zien, alleen zo goed als nieuwe onderdelen.
Krijg ook wel 6 volt achter de weerstand en op de bobine.
Wie kan mij helpen of kent iemand die hier ervaring mee heeft??

Deel dit topic

HummelDT54

Reacties

Wimsumar
Beste HummelDT54: (N.a.v. het privébericht) De oorzaak van de onregelmatige en/of geen vonk moet je zoeken in de werking van de condensator, de afstelling van de contactpuntjes, de technische staat van bedrading / rotor / verdelerkap en de bougies (electrode-afstand).
Heb je de ontstekingsvolgorde in overeenstemming met betreffende cilinders?

Gebruikersmanual:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Werkplaats manual:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Werkplaats manual:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
+1
Feeling Blue
Contactpuntjes licht opschuren met een fijne korrel, afstellen met het bovenste blaadje van een pakje mascotte of rizla vloei (0.45 a 0.50mm is meestal wel oke)
Als ie een beetje vochtig staat of vaak kort gebruikt word en daardoor veel condens heeft dan zijn contactpunten meestal wel gecorrodeerd.. een paar jaar meegaan is best veel voor punten...

Ik ga er in bovenstaand verhaal even vanuit dat de vonk op alle cilinders zwak is, als het verschilt en het duidelijk bij een bepaalde cilinder is dan zit het vanaf de verdeler (verdelerkap/kabels en bougie)
Kabels willen best doorslaan.. ook als ze nieuw zijn.. (helemaal na vorst)
Leuke ouderwetse klus!
monster 2012
Een gemakkelijke controle is om eerst te controleren of er wel een goede vonk is op de bobine kabel [los halen op de verdelerkap en dan de kabel ongeveer een cm van de massa houden en dan starten]
is het dan wel goed dan moet je de storing zoeken in de verdelerkap/kabels'
zo niet dan storing zoeken in contactpunten condensator of bobine zelf der van uitgaan dat er wel 6 volt op de bobine blijft staan tijdens het starten maar zoals boven is genoemd even de contactpunten opschuren kan ook wonderen verrichten
dendeze
Als je de contactpunten opschuurt moet je ze na het opschuren wel proper maken met een vodje want dikwijls blijft er korrel van het schuurpapier zitten en dan geven ze geen contact.
Wimsumar
Beste HummelDT54:

Quote:
wil niet meer starten.

In de T.F.-FORD_DEARBORN8N-vraagbaak (topiclijst) staan ook nog een paar topics met ogenschijnlijk onbeduidende wetenswaardigheden die mogelijk ook jou 8N weer als een zonnetje doet lopen.

Vraagbaak Dearborn 8N:

tractorfan.nl/machine/ford/…

P.S.:
Hebben de boegies 'natte neuzen' na een startpoging? En, heb je de juiste 'diesel' in de benzine-/petroleumtank?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford Dearborn ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!