‘LNV zet sleepvoet een hak’


Onduidelijkheid rondom de sleepvoetbemester blijft zich voortslepen. Nu wil de overheid de legaliteit van de sleepvoet koppelen aan extra weidegang.
Het gedoe begon in 2012. Toen kondigde landbouwstaatssecretaris Henk Bleker een verbod aan voor de sleepvoetbemester in 2014. De sleepvoet werd geofferd voor extra ammoniakemissiereductie om de veehouderij nabij Natura2000-gebieden meer ontwikkelingsruimte te geven.

Bron

‘LNV zet sleepvoet een hak’ - Boerderij.nl
boerderij.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
klant
Ze bin allemaal knettergek
+2
Grasbaal
@klant Vrijwel alles slaat heel erg door, elke nieuwe regel zorgt weer voor een bos economische delicten. Zijn er nu geen praktische mensen bij RVO die het tij kunnen/willen keren??.
+2
casev
@Grasbaal of is er geen organisatie van onze kant die een keer zegt: genoeg is genoeg, dit pikken we niet! Of staat de lto inmiddels ook mijlenver van de praktijk vandaan?
Farma_boerke
@Grasbaal Die zijn er niet, er werken voornamelijk juristen en te weinig mensen met inhoudelijke kennis van de land en tuinbouw.
+2
langeslagdiesel
Denk dat onze huidige tobroco bemester deze winter gewoon zijn onderhoud krijgt en niet zoals gepland de ( oud ) ijzerbak in gaat. Zodat hij 2019 gewoon weer aan de bak mag. Denk dat je met netjes werken en zo min mogelijk controleerbaar spul op de tank het controlerende orgaan van de staat, ( legale maffia) goed om de tuin kan lijden. Die mensen moeten zoveel uitpluizen voordat men iets kan doen. Dan is de put al heel lang leeg. Hier is voor niemand een touw aan vast te knopen.
Noorderling
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
o min mogelijk controleerbaar spul op de tank het controlerende orgaan van de staat, ( legale maffia) goed om de tuin kan lijden. Die mensen moeten zoveel uitpluizen voordat men

Met de hele GPS installaties op vrachtwagens is de speurtocht naar mesttanken en sleepslangen niet zo ingewikkeld inderdaad. Als daar bij een mesttank nog een GPS logger bij komt weten ze precies wat waar loopt. Moet ze niet wijzer maken dan ze zijn. Wordt alleen wel gevaarlijk als je naast een drukke openbare weg zit.
bio boer
@langeslagdiesel echte langeslag diesel niet te stoppen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden boerderij en sleepvoetbemester geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!